Έξτρα widebody για το Dodge Challenger SRT 2018 [video]

Έξτρα widebody για το Dodge Challenger SRT 2018 [video]

Με έξτρα bodykit και φαρδύτερα λάστιχα, η Dodge βάζει κάμποσο «Δαίμονα» στο Hellcat για ταχύτητα και καλύτερο κράτημα.

Η Dodge δίνει τη δυνατότητα στο Challenger SRT Hellcat για μια μετατροπή εμπνευσμένη από το Demon, προσθέτοντας το widebody του νέου της δημιουργήματος για drag-racing στον πιο αδύναμο συγγενή του.

Οι προεκτάσεις στα φτερά φαρδαίνουν κατά 8,9 πόντους το ήδη ξεχειλωμένο, μυώδες αμάξωμα του Challenger, που επέτρεψαν στην Dodge να του μοντάρει 20άρες διαιρούμενες ζάντες με λάστιχα Pirelli P-Zero διάστασης 305/35. Το αγριεμένο muscle car που θα ξεκινά στις ΗΠΑ από τις $72.590, που περιλαμβάνουν $1.700 για φόρο ρύπων και $1.095 για την παράδοση, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το φθινόπωρο.

Η Dodge δηλώνει ότι η επιπλέον πρόσφυση από τα φαρδύτερα λάστιχα δίνουν στο Challenger Hellcat Widebody σημαντική αναβάθμιση στις επιδόσεις του. Για παράδειγμα, ο χρόνος του στάνταρ αυτοκινήτου στο ¼ του μιλίου (402,3 m) έπεσε κατά 0,3”, στα 10,9” έναντι των 11,2”. Όσον αφορά το σπριντ των 0-60 mph (0-96,5 km/h) κατέβηκε στα 3,4” έναντι των 3,5” του στάνταρ Hellcat. Τα φαρδύτερα λάστιχα όμως ανέβασαν και την πλευρική επιτάχυνση του αυτοκινήτου που στο skid pad έφτασε τα 0,97g σημαντική βελτίωση έναντι των 0,93g του υφιστάμενου αυτοκινήτου. Βελτίωση υπήρξε σαφώς και στην πίστα της Dodge, όπου το Challenger Hellcat Widebody γύρισε τα 2,74 km δύο δευτερόλεπτα ταχύτερο από το στάνταρ Hellcat.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Dodge Challenger Demon: Επίσημα το πιο γρήγορο στο 0-60 mph

Πέρα όμως από τα μεγαλύτερους τροχούς και τις προεκτάσεις στα φτερά, το Hellcat φόρεσε ηλεκτρικό τιμόνι με SRT Drive Modes. Έτσι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στις ρυθμίσεις Street, Sport, Track και Custom για το τιμόνι.

Κάτω από το καπό συνεχίζει να κατοικοεδρεύει ο 6,2λιτρος Hellcat V8 με την ίδια απόδοση των 717 PS και των 89,8 kgm. Οι αγοραστές μπορούν να συνδυάσουν το μοτέρ είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή 8άρι αυτόματο. Όσο για τα φρένα, το αυτοκίνητο αναλαμβάνουν να επιβραδύνουν και να σταματούν δισκόφρενα της Brembo με διάμετρο 391 mm, όπου εμπρός τα δαγκώνουν 6πίστονες δαγκάνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Dodge Challenger SRT Demon, ο πρωταθλητής των επιταχύνσεων [ανάλυση + videos]

Η καμπίνα του Hellcat Widebody απέκτησε νέο κόκκινο πίνακα οργάνων, καθώς και δερμάτινο, θερμαινόμενο, flat-bottomed τιμόνι, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα (Laguna) είναι ούτως ή άλλως στάνταρ. Το γνωστό σύστημα πολυμέσων Uconnect της FCA αναβαθμίστηκε σε ταχύτητα και υποστηρίζεται με 8,4ιντση οθόνη αφής.

Η Dodge για να σιγουρευτεί ότι η πελατεία του Hellcat Widebody θα μπορεί να διαχειριστεί τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, οι αγοραστές θα έχουν μια ημερήσια εκπαίδευση στο Bob Bondurant School of High-performance Driving, στο Chandler της Arizona.

[Πηγή Dodge]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube