Επίσημο: Νέα Dodge Challenger SRT και SRT Hellcat [upd + 5 νέα video]

Επίσημο: Νέα Dodge Challenger SRT και SRT Hellcat [upd + 5 νέα video]

H Dodge αποκάλυψε επίσημα τα νέα Challenger SRT και Challenger SRT Hellcat.

Με βάση το ανανεωμένο Challenger, τα μοντέλα SRT και SRT Hellcat, που είχαμε δει σε δοκιμές τον Αύγουστο του 2013, ξεχωρίζουν από το αλουμινένιο φουσκωμένο καπό, τα ανασχεδιασμένα εμπρός φανάρια και το εμπρός σπλίτερ αλά ράμφος πάπιας.

Τα δύο μοντέλα της Dodge που εφέτος κλείνει τα 100 χρόνια έχουν ακόμη νέα πίσω ποδιά και φανάρια LED «που μπορείς να τα δεις από τετράγωνα μακριά». 

Στην έκδοση SRT Hellcat, το Challenger πηγαίνει ένα βήμα μακρύτερα με πιο μεγάλο εμπρός σπλίτερ, μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα και έναν αποκλειστικό «αεραγωγό που φέρνει αέρα υπό πίεση κατευθείαν στο φιλτροκούτι του μοτέρ, μέσω ενός ανοίγματος στο φανάρι θέσης από την πλευρά του οδηγού».

Το Challenger SRT πατά πάνω σφυρήλατες 20άρες ζάντες ελαφρού κράματος, ενώ το Challenger SRT Hellcat έχει ακόμη πιο ελαφρές 20άρες ζάντες με μαύρο ματ φινίρισμα και λάστιχα Pirelli P Zero Nero. Επίσης αυτό το τελευταίο εξοπλίζεται με μεγαλύτερα εμπρός δισκόφρενα από το «στάνταρ Challenger SRT: Τα 390 mm των δίσκων της Brembo με τις 6πίστονες δαγκάνες υπόσχονται «εκπληκτική διαχείριση της θερμότητας και της αντοχής στο φρενάρισμα».

Η γενική εικόνα της καμπίνας αντανακλά αυτήν του στάνταρ Challenger, αλλά με φαλτσοκομμένο τιμόνι και θερμαινόμενα/αεριζόμενα καθίσματα που είναι ντυμένα με συνδυασμό δέρματος νάπα και αλκαντάρα. Ακόμη, οι δείκτες των οργάνων είναι στιλ ρετρό και μια 7ιντση οθόνη πληροφοριών είναι ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων. Άλλα στοιχεία άξια παρατήρησης αποτελούν οι αλουμινένιες διακοσμήσεις Hectic Mesh (SRT) ή Dark Engine Turn (SRT Hellcat) και το σύστημα πολυμέσων Uconnect με μια 8,4ιντση οθόνη.

Το βασικό Challenger SRT κάτω από το καπό έχει έναν αναβαθμισμένο 6,4λιτρο V8 κινητήρα HEMI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 491 PS και μέγιστη ροπή 65,5 kgm. Όσο για το μοτέρ του SRT Hellcat, αυτό είναι ένα 6,2λιτρο επίσης V8 HEMI με κομπρέσορα που αποδίδει 717 PS. Και οι δύο κινητήρες συνεργάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο 8άρι.

Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα με οδηγικές ρυθμίσεις «Drive Modes», μέσω του οποίου μπορείς να ρυθμίσεις το τιμόνι, το TRC/ESP, την ανάρτηση και την απόδοση του μοτέρ. Το «Drive Modes» διαθέτει ρυθμίσεις «Sport» και «Track», αλλά και μία προγραμματιζόμενη ατομική ρύθμιση «Custom» που ρυθμίζεται μέσω του Uconnect.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των επιδόσεων, το SRT Hellcat έρχεται με δύο διαφορετικές διαμορφώσεις. Την «κόκκινη» που σου επιτρέπει την πρόσβαση στο πλήρες δυναμικό του αυτοκινήτου και τη «μαύρη» που περιορίζει την απόδοση του μοτέρ. Και τα δύο μοντέλα όμως έχουν ρύθμιση «Valet» με σημαντικό περιορισμό της ισχύος και της ροπής για να μη σας φέρει ο παρκαδόρος το SRT στο ζεμπίλι.

[Πηγή Dodge]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube