Έτσι θα είναι το νέο Honda Civic

Έτσι θα είναι το νέο Honda Civic

Η πρώτη ματιά στην επερχόμενη εντέκατη γενιά του Honda Civic που θα παρουσιαστεί το 2021.

Είναι γνωστό πως η Honda ετοιμάζει την εντέκατη γενιά Civic καθώς έχουμε δει αρκετά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να κυκλοφορούν στους δρόμους - όχι μόνο των απλών εκδόσεων αλλά και του κορυφαίου Type R. Το νέο μικρομεσαίο της Honda αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2021, όμως μια διαρροή τρισδιάστατων σχεδίων που κατατέθηκαν ως πατέντα αποκαλύπτει πρώιμα το σχεδιασμό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda Civic Type R: Με χειροκίνητο κιβώτιο και μη-υβριδικό μοτέρ

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Civic XI forum, μας δείχνουν όλες τις γωνίες του αμαξώματος του νέου Honda Civic. Στο προφίλ, το μοντέλο διατηρεί τη σιλουέτα τύπου fastback της σημερινής γενιάς όμως έχει μεγαλώσει σε μήκος με μακρύτερους προβόλους, με αποτέλεσμα να μοιάζει με αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η γραμμή των παραθύρων με χρωμιωμένο άνω πλαίσιο τονίζει την  έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, ενώ η κύρια δυναμική γραμμή του προφίλ είναι σχεδόν οριζόντια ξεκινώντας από τη βάση του καπό και φτάνοντας μέχρι τα πίσω φώτα.

Honda Civic

Στη μάσκα, τα νέα μακρόστενα φώτα ενώνονται με τη λεπτή γρίλια, ενώ το κατέβασμα του καπό στο ρύγχος θυμίζει το νέο Honda Jazz. Ο προφυλακτήρας έχει επιθετικές εισαγωγές αέρα και το καπό έντονα νεύρα.

Πίσω, το Civiv υιοθετεί τη νέα μόδα που θέλει τα φώτα να ενώνονται με μια λωρίδα LED. Τα φώτα είναι οριζόντια τοποθετημένα αυξάνοντας οπτικά το πλάτος ενώ στην ουρά βρίσκουμε ενσωματωμένη αεροτομή. Όπως φαίνεται από τη γραμμή του πορτ παγκάζ, η συγκεκριμένη έκδοση είναι πεντάθυρη (hatchback) με το μεγάλο πίσω παρμπρίζ να έχει έντονη κλίση. Η πινακίδα φιλοξενείται στην πίσω πόρτα ενώ ο προφυλακτήρας έχει λιττό σχεδιασμό με διακριτικό διακοσμητικό διαχύτη και χωρίς εμφανή απόληξη της εξάτμισης.

Η παραγωγή του νέου Honda Civic αναμένεται να ξεκινήσει στις ΗΠΑ, με την πρεμιέρα του μοντέλου να είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube