Έτσι σχεδιάστηκε το Opel Karl [video]

Έτσι σχεδιάστηκε το Opel Karl [video]

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα video που περιγράφει τον εξωτερικό σχεδιασμό του επερχόμενου Karl.

Το νέο Karl, που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές τo καλοκαίρι του 2015, αποτελεί το νέο βασικό μοντέλο της Opel και τον αντικαταστάτη του Agila.

Ταυτόχρονα όμως επιφέρει και μια μαζική και γιγάντια αλλαγή στον τομέα του σχεδιασμού, μέσα έξω. Γι’ αυτόν, αλλά και για τον τρόπο που μέσα σε 3,7 m μήκους υπάρχει τόσο μεγάλη καμπίνα μας μιλά ο αντιπρόεδρος του τομέα σχεδιασμού της Opel, Mark Adams.

Μην περιμένετε στο Karl να βρείτε την τεράστια γκάμα εξατομίκευσης του πιο «premium» Adam. H Opel διαθέτει για το νέο της μικρό πιο μικρή γκάμα εξοπλισμού, αλλά πάντως ικανή να καλύψει την πελατεία στην οποία απευθύνεται το Karl. Μεταξύ των στοιχείων του εξοπλισμού αυτής της γκάμας περιλαμβάνονται θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, cruise control, ηλιοροφή, αποστασιόμετρα λέιζερ για παρκάρισμα, ακόμα και ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας και hill assist. Στον τομέα τα συνδεσιμότητας, το Karl εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων IntelliLink που υποστηρίζεται από μια ευμεγέθη οθόνη αφής που ενσωματώνει και την πλειονότητα από τα κουμπιά και τους διακόπτες, μειώνοντας έτσι το διαχειριστικό φόρτο του οδηγού.

Κάτω από το καπό του Karl βρίσκεται ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος που αποδίδει 75 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για τις επιδόσεις ή τις εκπομπές CO2, είναι όμως περήφανη για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που θα ενσωματώνει το Karl.

Οι πωλήσεις του Opel Karl θα ξεκινήσουν λίγο πριν το καλοκαίρι του 2015, με βασική τιμή που θα ξεκινάει κάτω από τα €10.000.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube