Έτοιμο το νέο μικρό Opel Karl

Έτοιμο το νέο μικρό Opel Karl

Παρουσιάστηκε το νέο 5πορτο mini της Opel, το οποίο θα αντικαταστήσει στις ευρωπαϊκές αγορές και το Chevrolet Spark.

Η Opel μας είχε προϊδεάσει εδώ και αρκετό καιρό για το Karl, το μικρότερο και πιο προσιτό μοντέλο της γκάμας της, και σήμερα το παρουσίασε επίσημα.

Το νέο Opel Karl, που τουλάχιστον στο εμπρός μέρος μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο Corsa, έχει μήκος 3,68 m και θα διατίθεται αποκλειστικά με 5πορτο αμάξωμα. Θα είναι δηλαδή το πρακτικό και πολύ προσιτό mini της φίρμας, δίπλα στο πιο στιλάτο, ακριβότερο και αποκλειστικά 3πορτο Adam. Σκοπός της Opel είναι στα μέσα του 2015 που θα βγει προς πώληση η βασική τιμή του να διατηρηθεί κάτω από τα €10.000, αντικαθιστώντας και το Chevrolet Spark στην ευρωπαϊκή γκάμα της GM.

Κάτω από το καπό του Karl βρίσκεται ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος που αποδίδει 75 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για τις επιδόσεις ή τις εκπομπές CO2, είναι όμως περήφανη για τα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που θα ενσωματώνει το Karl. Εκτός από το στάνταρ ESP, το hill start και τη λειτουργία City για το τιμόνι, θα μπορεί να εξοπλιστεί με Lane Departure Warning και Park Assist.

Το εσωτερικό του Karl είναι ευρύχωρο, σύμφωνα πάντα με την Opel, με οδηγοκεντρικά σχεδιασμένο ταμπλό και ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης IntelliLink επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με smartphones, και οι ημιδερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων στις πιο πλούσιες εκδόσεις δίνουν έναν αέρα πολυτέλειας.

Οι πωλήσεις του Opel Karl θα ξεκινήσουν λίγο πριν το καλοκαίρι του 2015, με βασική τιμή που θα ξεκινάει κάτω από τα €10.000.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube