Έτοιμο και το smart #3

Έτοιμο και το smart #3

Η smart επεκτείνει τη γκάμα της με ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο, το smart #3 ή αλλιώς, τον μεγάλο αδελφό του smart #1.

Το πλάνο των Mercedes-Benz και Geely για τη νέα εποχή της ηλεκτρικής smart, φαίνεται να προχωράει χωρίς προβλήματα. Μετά το smart #1 λοιπόν το επόμενο βήμα είναι το smart #3 το οποίο αποκαλύφθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας.

Το smart #3 βασίζεται στην πλατφόρμα SEA του smart #1 είναι όμως μεγαλύτερο από αυτό και πιο φαρδύ, ενώ εμφανίζει έναν πιο σπορ χαρακτήρα μέσω της κουπέ γραμμής της οροφής του. Συγκεκριμένα, το smart #3 έχει μήκος στα 4,44 m (4,27 το smart #1) με 35 mm μεγαλύτερο μόλις μεταξόνιο (στα 2,78 m). Το πλάτος του είναι στα 1,8 m και το ύψος του στα 1,6 m.

Τα κοινά σχεδιαστικά στοιχεία των δύο μοντέλων είναι κάτι παραπάνω από ορατά, με βασικότερα τις λωρίδες που συνδέουν τα φωτιστικά εμπρός και πίσω και την καμπύλη πίσω κολώνα που δίνει την εντύπωση της αιωρούμενης οροφής. 

smart#3

Τo smart #3 θα χρησιμοποιήσει και τα μηχανικά μέρη του μικρού του αδελφού, με αρχική έκδοση την πισωκίνητη με τους 272 ίππους και κορυφαία την έκδοση Brabus, η οποία φημολογείται πως θα είναι τετρακίνητη με ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοτέρ που θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και θα έχει συνολική απόδοση 428 ίππων. 

Το smart #3 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2024 αφού θα προηγηθεί το επόμενο έτος το smart #1, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της Mercedes-Benz το 2025 θα δούμε και το τρίτο μέλος της νέας ηλεκτρικής οικογένειας της smart.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube