Έτοιμο και το νέο Toyota Aygo

Έτοιμο και το νέο Toyota Aygo

Το μικρότερο μοντέλο της Toyota θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Η γνωστή τριπλέτα της μίνι κατηγορίας σιγά σιγά συμπληρώνεται. Μετά την παρουσίαση του νέου Peugeot 108, σειρά πήρε η Toyota που μας δίνει σήμερα μια πρώτη ιδέα για το νέο Aygo, ενώ λογικά, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και το τρίτο μέλος της συμπαραγωγής το νέο Citroen C1.

Όσον αφορά το νέο μίνι της Toyota, που ως γνωστό εξελίχθηκε και κατασκευάζεται σε συνεργασία με τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot/Citroen, η πρώτη teaser φωτογραφία του δεν αποκαλύπτει πολλά. Μας δείχνει όμως ότι η μπροστινή όψη του έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας, όπως αυτή εκφράστηκε στα νέα Yaris και Auris.

Πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Aygo δεν ανακοινώθηκαν από τους ιάπωνες. Δεδομένου όμως πως τα τρία μικρά συνεχίζουν να αποτελούν κοινό προϊόν, βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.000άρης των 68 ίππων που γνωρίσαμε και στην προηγούμενη γενιά του, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιον άλλον κινητήρα στην γκάμα του. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Peugeot 108 θα εξοπλίζεται και με δυνατότερο 1.200 κ.εκ., από το Peugeot 208, που αποδίδει 82 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube