Έτοιμο για εμπορικό λανσάρισμα το νέο MG ZS [video]

Έτοιμο για εμπορικό λανσάρισμα το νέο MG ZS [video]

Το πρώτο βίντεο του νέου crossover της MG επιδεικνύει την γκάμα και τις σχεδιαστικές γραμμές του.

Το νέο MG ZS παρουσιάστηκε πριν ένα περίπου μήνα στην Διεθνή Έκθεση της Κίνας στο Guangzhu, και το εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει με την καινούρια χρονιά.

Πέρα από την αγορά της Κίνας, το νέο crossover της MG θα πωλείται από την αρχή στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχεδιαστικά, το MG ZS αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, παρά το γεγονός ότι κάποιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του θυμίζουν ανταγωνιστικά μοντέλα. Στο εμπρός μέρος, το κλασικό οχτάγωνο σήμα της MG παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και αγκαλιάζεται από την μάσκα/εισαγωγή, καταλήγοντας στα γωνιώδη φώτα. Η γραμμή που ξεκινά από το εμπρός μέρος και καταλήγει να αγκαλιάζει το πίσω, χαρίζει ύψος και κίνηση από το πλάι, ενώ πίσω το κάνει να δείχνει πιο πλατύ.

Η κινεζική κατασκευάστρια MG έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον εξοπλισμό του νέου μοντέλου, και πολλές από τις λειτουργίες του εξοπλισμού διαθέτουν φωνητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό Τύπο, η πλατφόρμα του νέου crossover είναι μια κοντύτερη έκδοση αυτής του άλλου SUV της MG, του GS που παρουσιάστηκε πέρσι.

Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει δύο επιλογές και την παράσταση αναμένεται να κλέψει η έκδοση NetBlue 16T με τον 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα άμεσου ψεκασμού του 1,0 λίτρου. Σύμφωνα με την SAIC που κατασκευάζει το μοτέρ (συνεργάτης της GM), η απόδοση του μικρού κινητήρα φτάνει τους 126 ίππους και τα 17,3 kgm ροπή. Η άλλη έκδοση αφορά έναν τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,5 λίτρων με 166 ίππους. Και οι δύο όμως εκδόσεις συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube