Έτοιμη η Ford Mustang Mach-E Rally [video]

Έτοιμη η Ford Mustang Mach-E Rally [video]

Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που η Ford παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed τη Mustang Mach-E Rally, με προστατευτικό καμουφλάζ. Η κάλυψη έφυγε, και η Mustang Mach-E Rally παρουσιάστηκε επίσημα.

Όταν την είδαμε τον περασμένο Ιούλιο την πρωτότυπη Ford Mustang Mach-E Rally δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε και πολλά όσον αφορούσε την εξωτερική σχεδίαση, ούσα καμουφλαρισμένη

Ήταν όμως ευδιάκριτη η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Ακόμη, τα λάστιχα αλλά και οι τροχοί παρέπεμπαν ευθέως σε αυτοκίνητο ράλι. Πλέον όμως, η Mach-E Rally αποκαλύφθηκε σε πλήρες μέγεθος στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2023).

H Ford Mustang Mach-E Rally θα κάνει την εμπορική πρεμιέρα της στις αρχές του 2024

Αναμφίβολα, στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει το σπλίτερ του προφυλακτήρα τα ενσωματωμένα στη μάσκα φώτα ομίχλης και οι προστατευτικές ποδιές (δαπέδου, θόλων τροχών) που προσομοιάζουν με ράλικαρ. H οροφή είναι βαμμένη με μαύρο χρώμα, με το μεγάλο πίσω φτερό να θυμίζει κάτι από το σκληροπυρηνικό Focus RS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test Drive: Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E Rally

Εκτός από το εικονιζόμενο Grabber Yellow, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green, Star White και Glacier Grey. Όλα όμως τα μοντέλα, ανεξαρτήτως χρώματος θα χαρακτηρίζονται από τις δύο ρίγες στο ταμπλό, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση του αγωνιστικού προφίλ του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερες αν μη τι άλλο είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών με το λευκό γυαλιστερό φινίρισμα. Η εν λόγω έκδοση μάλιστα φορά τα ειδικά λάστιχα Michelin CrossClimate2 για όλες τις εποχές, προσφέροντας όμως καλύτερη πρόσφυση σε πιο τραχιά εδάφη.

Ford Mustang Mach-E Rally

Στα δύσβατα εδάφη πάντως, αρκούντως χρήσιμοι θα φανούν και οι λασπωτήρες. Επιπλέον, η ανάρτηση κάνει το αυτοκίνητο να κάθεται δύο πόντους ψηλότερα σε σύγκριση με τη Mach-E GT. Τέλος, ειδικά ρυθμισμένα είναι τα ελατήρια και τα αμορτισέρ MagneRide.

Στο εσωτερικό, το τιμόνι, το ταμπλό και οι ραφές των θυρών περιβάλλονται από λευκό χρώμα, χαρίζοντας μια ευχάριστη (και ανοιχτόχρωμη) νότα στην καμπίνα. Η όμορφη συνολική εικόνα του εσωτερικού του αυτοκινήτου πλαισιώνεται από τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα της Ford, με κεντίδι τον λογότυπο «Mach-E Rally» στην πλάτη τους.

Ford Mustang Mach-E Rally

Βασισμένη στη Mustang Mach-E GT AWD, οι δύο ηλεκτροκινητήρες της, αποδίδουν συνολικά 487 ίππους, και 880 Nm ροπής. Πνοή στα ηλεκτρικά μοτέρ δίνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 91 kWh.

Τα επίσημα στοιχεία της αυτονομίας της Ford Mustang Mach-E Rally αναμένεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα. Πάντως, οι εκτιμήσεις θέλουν την ηλεκτρική αυτονομία της Mach-E Rally, μειωμένη σε σχέση με τα 402 km της Mach-E GT.

Ford Mustang Mach-E Rally

Κλείνοντας, για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο το πρόγραμμα «RallySport Drive Mode», για γρήγορη οδήγηση τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα, μεταδίδοντας τη ροπή ανάλογα με τις ανάγκες. Πέρα από τη ροπή, μπορεί να προσαρμόζει και τον ρυθμό απόσβεσης των αμορτισέρ.

Όσοι λαχταρούν τη Ford Mustang Mach-E Rally θα κάνει την εμπορική πρεμιέρα της στις αρχές του 2024 καλό θα είναι να κάνουν υπομονή μέχρι τις αρχές του 2024, οπότε και θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία. Οι παραδόσεις της θα ξεκινήσουν λίγο αργότερα. Αλήθεια πώς θα σας φαινόταν μια Mustang Mach-E στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC);

Ford Mustang Mach-E Rally

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube