Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz B-Class [video]

Έτοιμη η νέα Mercedes-Benz B-Class [video]

Η τρίτη γενιά του γερμανικού MPV θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Παρισιού.

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για το παγκόσμιο ντεμπούτο της νέας B-Class στην προσεχή Έκθεση του Παρισιού, με το νέο μοντέλο να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξής του.

Η εμπορική καριέρα της τρίτης γενιάς της πολυμορφίζουσας Mercedes-Benz θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019, προσθέτοντας ένα ακόμα μέλος στη φρεσκαρισμένη οικογένεια compact μοντέλων που εγκαινίασε η τέταρτη γενιά της A-Class.

Mercedes-Benz B-Class 2019 Spy1

Η νέα B-Class W247 διατηρεί το παρουσιαστικό του «ενός» όγκου, αλλά διαθέτει πιο απαλές γραμμές και φυσικά το νέο συνοφρυωμένο μπροστινό μέρος «predator face» που λάνσαρε η νέα A-Class. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο γερμανικό πολυμορφικό θα μεγαλώσει ελαφρώς σε διαστάσεις και θα δώσει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευχρηστία. Για παράδειγμα, οι πόρτες θα έχουν μεγαλύτερο άνοιγμα και το κατώφλι φόρτωσης του πορτμπαγκάζ θα βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά.

Τη βάση για τη νέα γενιά της B-Class αποτελεί μια βελτιωμένη εκδοχή της διαμορφώσιμης πλατφόρμας MFA, με τους μηχανικούς της Mercedes-Benz να υπόσχονται μεγαλύτερη ακαμψία και μειωμένους κραδασμούς για αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας.

Mercedes-Benz B-Class 2019 Spy 2

Το 5θέσιο εσωτερικό θα δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από τη νέα A-Class και ο οδηγός θα δέχεται πληροφορία από τις δύο οθόνες του νέου συστήματος MBUX. Από την A-Class θα προέρχεται και η γκάμα κινητήρων λανσαρίσματος, πράγμα που σημαίνει ότι στην βενζινοκίνητη γκάμα θα δούμε τους 1.4 και 2.0 τούρμπο, και στην πετρελαιοκίνητη τον 1.5 της έκδοσης 180 d.

Αργότερα θα δούμε και την plug-in hybrid έκδοση B250e 4Matic με ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον 1.4 τούρμπο των 163 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς και από έναν ηλεκτροκινητήρα 90 ίππων που κινεί τους πίσω.

[Πηγή: Autocar UK, walkoARTvideos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube