Η Mercedes-Benz B-Class θα αποκτήσει απόγονο

Η Mercedes-Benz B-Class θα αποκτήσει απόγονο

Ο αντικαταστάτης του γερμανικού πολυτελούς πολυμορφικού θα παρουσιαστεί το 2019.

Η Mercedes-Benz δουλεύει ήδη πάνω στη νέα γενιά της B-Class με στόχο να κρατήσει τους επίδοξους αγοραστές της κατηγορίας μακριά από τα αντίστοιχου μεγέθους SUV.

Αρκετοί κατασκευαστές που είχαν πολυμορφικά στη γκάμα τους «αλλαξοπίστησαν» και βοήθησαν στην εξάπλωση των crossover και SUV της εταιρείας τους. Η Mercedes-Benz και η BMW όμως πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα κοινό που προτιμά τις πιο «κλασικές» επιλογές των πολυμορφικών, στοιχείο που τουλάχιστον εξασφαλίζει την εξέλιξη νέων μοντέλων στην κατηγορία.

Η νέα Mercedes-Benz θα παρουσιαστεί το 2019 και, όπως συμβαίνει και με την υπάρχουσα γενιά, θα βασίζεται στο εξελιγμένο πάτωμα MFA της A-Class.

Σε δηλώσεις στελεχών της γερμανικής φίρμας, δεν υπάρχει λόγος να μην έχουν ένα τέτοιο μοντέλο στην γκάμα τους. «H Mercedes-Benz B-Class είναι ένα ιδιαίτερα υπολογίσιμο προϊόν και από την στιγμή που οι ανταγωνιστές μας έχουν ένα τέτοιο μοντέλο, θα πρέπει να έχουμε και εμείς. Αναμφίβολα όμως, θα έχουμε και ένα SUV σε αυτές τις διαστάσεις».

Η σχεδίαση της τρίτης γενιάς της B-Class θα ενστερνιστεί αρκετά χαρακτηριστικά από την νέα A-Class που θα παρουσιαστεί σε μερικές μέρες. Οι μεγαλύτερες όμως αλλαγές θα εντοπίζονται κάτω από το αμάξωμα και αυτό γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών τα συστήματα κίνησης (υβριδικά και ηλεκτρικά), ενώ δεν θα λείψουν και νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της B-Class είναι η BMW 2 Series Active Tourer που μόλις ανανεώθηκε. Το ανταγωνιστικό μοντέλο της BMW πουλάει περίπου 100.000 αυτοκίνητα το χρόνο και το 70% των αγοραστών την πρώτης πολυμορφικής BMW ήταν πελάτες που αγόρασαν για πρώτη φορά στη ζωή τους ένα μοντέλο της γερμανικής εταιρείας. Το τελευταίο δεδομένο «υπερασπίζεται» και η Mercedes-Benz, ευελπιστώντας στην εισαγωγή νέου πελατολογίου στα αρχεία της.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube