Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Volkswagen Phaeton

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Volkswagen Phaeton

Η νέα ναυαρχίδα της Volkswagen βρίσκεται στα σκαριά και θα χρησιμοποιεί αρκετά χαρακτηριστικά και στοιχεία του πρωτότυπου I.D. Vision.

H Volkswagen θα επιστρέψει στην πολυτελή κατηγορία στις αρχές της επόμενης δεκαετίας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασίζεται στο πρωτότυπο του I.D. Vision.

Το VW Phaeton παρουσιάστηκε το 2002 με στόχο να δείξει τις δυνατότητες της γερμανικής φίρμας στην ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Συνέχεια δεν υπήρξε στο μοντέλο, πέρα από δύο facelift, και το 2015 καταργήθηκε.

VW Phaeton electric

Η νέα γενιά του μοντέλου, η δεύτερη, θα παρουσιαστεί σε μια τριετία και θα «πατήσει» αρκετά πάνω στις τεχνολογίες και την σχεδίαση του πρωτότυπου ηλεκτρικού I.D. Vision, με την διαμορφώσιμη πλατφόρμα MEB να εξασφαλίζει και τους ανάλογους χώρους. Πέρα όμως από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα χαρίζει τουλάχιστον 600 km αυτονομία, το νέο VW Phaeton θα έχει και συστήματα αυτόνομης οδήγησης, επιπέδου 4, και θα λανσαριστεί ως η ναυαρχίδα των νέων αυτοκίνητων της γερμανικής εταιρείας.

VW I.D. Vision Concept

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube