Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Range Rover

Ετοιμάζεται η νέα γενιά του Range Rover

Το νέο Range Rover θα διαθέτει ότι πιο σύγχρονο έχει στα ράφια της η JLR με σκοπό να κοντράρει τις Bentley Bentayga και Rolls Royce Cullinan.

Αυτή τη στιγμή η αφρόκρεμα των πολυτελών SUV αποτελείται από τα μοντέλα της Bentley και της Rolls Royce, αλλά η νέα γενιά του Range Rover αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και να «στριμώξει» τις άλλες δύο βρετανικές επιλογές της κατηγορίας.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το 2021 και θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα MLA. Η νέα πλατφόρμα της ναυαρχίδας της Range Rover είναι και αυτή αλουμινένια και θα προσφέρει ακόμα μικρότερο συνολικό βάρος, ενώ πάνω σε αυτή θα «χτιστούν» και άλλα μοντέλα του Ομίλου Jaguar Land Rover.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της νέας πλατφόρμας είναι η δυνατότητα που προσφέρει για τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας. Το νέο Range Rover δεν θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, θα συνεχίσει να έχει μια plug-in hybrid, μιας και η βρετανική εταιρεία θέλει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να είναι πιο μαζεμένων διαστάσεων.

Μεγάλες αλλαγές θα βρούμε και στην γκάμα κινητήρων. Ο 3λιτρος TDV6, o 4.4 TDV8 και οι βενζινοκινητήρες 3.0 V6 και 5.0 V8 θα αντικατασταθούν από τον καινούριο 6κύλινδρο σε σειρά της οικογένειας κινητήρων Ingenium, ενώ ορισμένες εκδόσεις του θα σιγοντάρονται και από 48βολτο mild-hybrid σύστημα κίνησης.

Στον τομέα της σχεδίασης, το νέο Range Rover θα εκμοντερνιστεί σε λογικά πλαίσια και οι εξωτερικές του διαστάσεις δεν αναμένεται να αλλάξουν αρκετά.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube