Ετοιμάζει ηλεκτρικό για τη B. Αμερική η Alfa Romeo

Ετοιμάζει ηλεκτρικό για τη B. Αμερική η Alfa Romeo

H Alfa Romeo έχει ήδη ξεκινήσει να εξελίσσει ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προορίζεται για τις αγορές της Β. Αμερικής.

Alfa Romeo

Θέλοντας να ενισχύσει την παρουσία της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα μοντέλο ειδικά για την αγορά της Β. Αμερικής, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό και φυσικά στις μεγάλες διαστάσεις που προτιμούν οι καταναλωτές εκεί.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Automotive News Europe, o CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ανέφερε ότι το μοντέλο θα προορίζεται αποκλειστικά για τις αγορές της Β. Αμερικής και θα έχει μήκος μεταξύ 4,8 και 5 m.

Alfa Romeo

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εμφανισιακά, δε θα κινηθεί στην πεπατημένη των υπόλοιπων crossover της αγοράς, εστιάζοντας ταυτόχρονα στη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το 2027. 

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Imparato ανακοίνωσε ότι η Alfa Romeo σχεδιάζει να λανσάρει μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα, βάζοντας στο στόχαστρο προτάσεις όπως οι BMW X5, X6 και 7 Series.

Alfa Romeo

Παράλληλα, στόχος της Alfa Romeo είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της έξω από την Ευρώπη κατά 40% μέχρι το 2030, ενώ από το 2027 και έπειτα θα διαθέτει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα.

Τέλος, σύμφωνα με τον Imparato, τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας θα έχουν ισχύ από 350 έως και 800 PS και οι κορυφαίες εκδόσεις τους με το τετράφυλλο τριφύλλι θα έχουν περίπου 1.000 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube