Έρχονται ηλεκτρικές AMG βασισμένες στις Mercedes-Benz EQ

Έρχονται ηλεκτρικές AMG βασισμένες στις Mercedes-Benz EQ

Η πρώτη ηλεκτρική AMG θα βασίζεται στη νέα Mercedes-Benz EQA.

Η σειρά ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Mercedes-Benz θα αποκτήσει εκδόσεις επιδόσεων με τα σήματα της AMG όπως ανακοίνωσε ο COO και υπεύθυνος R&D της γερμανικής φίρμας, Markus Schäfer.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της EQA, με τον Markus Schäfer να δηλώνει στους δημοσιογράφους πως θα έχουμε εκδόσεις επιδόσεων των EQA, EQB, EQΕ και EQE. Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση ηλεκτρικής πλατφόρμας από την AMG χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Η Mercedes-Benz δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κάνουν πρεμιέρα οι ηλεκτρικές AMG όμως γνωρίζουμε πως πρώτη από αυτές θα είναι η EQA. Το ηλεκτρικό premium C-SUV θα δεχθεί τις επεμβάσεις των μηχανικών του Affalterbach, όπως συνέβη και με τη συγγενική Mercedes-AMG GLA 45 S. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQA [video]

Μετά από την Mercedes-AMG EQA θα ακολουθήσει η αντίστοιχη επταθέσια EQB (βασισμένη στην GLB) με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια θα δούμε τις εκδόσεις επιδόσεων σεντάν και SUV των EQS και EQE. Τα μεγαλύτερα μοντέλα θα έχουν ισχύ άνω των 600 PS και τετρακίνηση με προηγμένο torque vectoring.

Οι "γρήγορες" EQ θα ανταγωνιστούν τις εκδόσεις Performance των Tesla, τις επερχόμενες ηλεκτρικές BMW M και τα αντίστοιχα ηλεκτρικά Audi RS που βρίσκονται ήδη σε φάση εξέλιξης.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube