Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQA [video]

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Benz EQA [video]

H EQA είναι το πρώτο από τα τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz μέσα στη χρονιά - Προσθιοκίνητη, με κινητήρα 190 PS και αυτονομία 426 km κατά WLTP.

H Mercedes-Benz πιστή στις εξαγγελίες της, αποκάλυψε σήμερα ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το πρώτο από τα τέσσερα EV που θα παρουσιάσει μέσα στο 2021.

Πρόκειται για την EQA που βασίζεται στη «συμβατική» GLA. Ωστόσο προηγήθηκαν σημαντικές αλλαγές στο δάπεδο του συμβατικού μοντέλου για να μπορέσει να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την μπαταρία και την ηλεκτρική μονάδα ισχύος.

Σχεδιαστικά έχουμε σημαντικές διαφορές από τη συμβατική GLA. Αρχικά έχουμε μια νέα μάσκα καθώς και νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Μάλιστα πίσω έχουμε ολοκληρωτικά νέα σχεδίαση στην 5η πόρτα με την θέση της πινακίδας να έχει μετακομίσει χαμηλότερα και μια φωτεινή λωρίδα να ενώνει τα δύο βασικά φωτιστικά σώματα. Καινούργιες είναι και οι ζάντες που προσφέρονται σε τρία διαφορετικά χρώματα. 

 

eqa2

Στο εσωτερικό έχουμε ακόμη περισσότερες αλλαγές με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να αποτυπώνει όλες τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την φόρτιση της μπαταρίας, την αυτονομία της, την κατανάλωση ενέργειας κτλ. Παράλληλα στην EQA υπάρχει και ένα καινούργιο σύστημα πλοήγησης. Παρόντα είναι βέβαια όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, αλλά και αυτά της ασφάλειας. 

eqa1

Με μήκος 4.463 mm, πλάτος 1.834 mm, ύψος 1.620 mm και μεταξόνιο 2.729 mm, η EQA υπόσχεται άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες, την ώρα που ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 340 lt και μπορεί να αυξηθεί με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μέχρι τα 1.320 lt.

To νέο μοντέλο αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε μια μόνο έκδοση, την EQA 250, αλλά στο άμεσο μέλλον το ηλεκτρικό SUV θα αποκτήσει εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και τετρακίνηση με ισχύ 272 ίππων.

eqa4

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει ισχύ 190 PS και ροπή 375 Nm. Η κίνηση ως εκ τούτου μεταδίδεται εμπρός μέσω κιβωτίου μιας σχέσης όπως είναι φυσικό. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία, με τον στάνταρ φορτιστή των 11kW χρειάζεται 6 ώρες για να φορτίσει από το 10% της χωρητικότητάς της στο 100%. Ωστόσο σε ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της από το 10%. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις, η Mercedes-Benz ανακοινώνει για το τυπικό 0-100 km/h ένα χρόνο της τάξης των 8,9'' και τελική ταχύτητα 160 km/h. Για το βασικό ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την αυτονομία, η Mercedes-Benz ανακοινώνει πιστοποιημένες κατά WLTP μετρήσεις που δίνουν αυτονομία έως 426 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube