Έρχεται Toyota GR Land Cruiser;

Έρχεται Toyota GR Land Cruiser;

Μια έκδοση του Toyota Land Cruiser με επεμβάσεις της Gazoo Racing βρίσκεται προ των πυλών.

Μπορεί η νέα γενιά του Toyota Land Cruiser να μην έχει παρουσιαστεί ακόμα με την πανδημία να μεταφέρει την πρεμιέρα της αργότερα μέσα στο 2021, όμως ήδη κυκλοφορούν φήμες για μια ισχυρότερη και πιο σκηροτράχηλη έκδοση που θα φέρει τα διακριτικά της Gazoo Racing!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota Land Cruiser: Καθυστερεί η νέα γενιά

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε πως η Toyota ετοιμάζει ένα GR Hilux, οπότε δεν είναι περίεργο που η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αντίστοιχης έκδοσης για το Land Cruiser. Όπως παραδέχθηκε στο Motoring εκπρόσωπος της Toyota Αυστραλίας: «Δεν υπάρχει λόγος τα Land Cruiser και Hilux να μην αποκτήσουν εκδόσεις GR».

Κάτω από το καπό του GR Land Cruiser είναι πιθανό να βρίσκεται ένας twin-turbo V8 4,0 λίτρων, σε αντίθεση με τις απλές εκδόσεις που θα χρησιμοποιούν υβριδικό βενζινοκινητήρα twin-turbo V6 3,5 λίτρων ή πετρελαιοκινητήρα V6 3,3 λίτρων.

Εκτός από αυξημένη ισχύ που θα της χαρίζει καλύτερες επιδόσεις, έκδοση GR αναμένεται να αποκτήσει επίσης νέα ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, διαφορετικούς τροχούς, ανασχεδιασμένο εξωτερικό και σπορ πινελιές στην καμπίνα. Όπως καταλαβαίνουμε, το GR Land Cruiser θα παραπέμπει σε αγωνιστικό Ντακάρ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χάσει τις δυνατότητες εκτός δρόμου που το χαρακτηρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Hilux με V6 ντίζελ και πάνω από 280 άλογα;

Σήμερα, η γκάμα της Gazoo Racing περιλαμβάνει τα GR Yaris και GR Supra, όμως μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να επεκταθεί με την προσθήκη των GR Corolla, GR C-HR, GR HiluxGR86 κ.α.

[Πηγή: Motoring.com.au]

*Στις φωτογραφίες βλέπετε το βελτιωμένο Toyota Land Cruiser "Executive" AT35 (2016) από την Arctic Trucks.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube