Έρχεται το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Gemballa

Έρχεται το πρώτο υπεραυτοκίνητο της Gemballa

Διθέσιο κεντρομήχανο supercar με απόδοση που θα ξεπερνά τους 800 PS.

Η γερμανική Gemballa, γνωστή από τις βελτιωμένες Porsche που παρουσιάζει κατά καιρούς, αποκάλυψε το πρώτο σκίτσο του υπεραυτοκινήτου που ετοιμάζει.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από το σχέδιο, έχουμε να κάνουμε με ένα κεντρομήχανο, διθέσιο supercar με ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα πρώτα τρισδιάστατα σχέδια του μοντέλου θα παρουσιαστούν σύντομα σε επιλεγμένους πελάτες, το λειτουργικό πρωτότυπο θα κατασκευαστεί το 2020 ενώ η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2022.

Ο Steffen Korbach, ιδιοκτήτης της Gemballa, δήλωσε: "Στόχος μας είναι ένα υπεραυτοκίνητο με μοναδικό επιθετικό σχεδιασμό και απόδοση που θα ξεπερνά τους 800 PS. Ένα εκκεντρικό και πολυτελές όχημα χωρίς συμβιβασμούς. Ταυτόχρονα θέλουμε να εδραιώσουμε στο μέλλον την Gemballa ως ένα κατασκευαστή με παραγωγή μικρής κλίμακας, αλλά και ως ένα βελτιωτικό οίκο για ακραίες μετατροπές πάνω σε μοντέλα της Porsche."

Η Gemballa ιδρύθηκε το 1981 και έκτοτε απέκτησε φήμη στον χώρο των βελτιώσεων χάρη σε μοντέλα όπως η Avanalnche (Porsche 911), Mirage (Porsche Carerra GT), MIG-U1 (Ferrari Enzo), Tornado (Porsche Cayenne) και Mistrale (Porsche Panamera). Το 2010, η εταιρεία έκανε άνοιγμα σε επενδυτές με στόχο να εξελίξει το δικό της αυτοκίνητο. Αυτή τη στιγμή, η Gemballa βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου project από ιδιωτικά κεφάλαια και επιχειρήσεις venture capital.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube