Έρχεται ο εξηλεκτρισμός του Mazda MX-5

Έρχεται ο εξηλεκτρισμός του Mazda MX-5

Το δημοφιλές πισωκίνητο ρόουντστερ της Mazda αναμένεται να εξηλεκτριστρεί μέσα στα επόμενα 9 χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Mazda, ολόκληρη η γκάμα της θα έχει εξηλεκτριστεί μέχρι το 2030, κάτι που περιλαμβάνει ακόμα και το θρυλικό MX-5 (Miata). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: Έρχονται 13 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέχρι το 2025

Αυτό σημαίνει πως το πισωκίνητο ρόουντστερ θα μετατραπεί σε υβριδικό, plug-in hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικό κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια. Βέβαια, όπως αποκάλυψε στο Kuruma News υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ο εξηλεκτρισμός του Mazda MX-5 θα γίνει με σεβασμό απέναντι στον DNA του ως ένα ελαφρύ σπορτσκαρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από ιαπωνικά μέσα, η τέταρτη γενιά του MX-5 (ND) αναμένεται να παραμείνει στην αγορά μέχρι το 2025. Είναι πιθανό λοιπόν η επόμενη, πέμπτη γενιά (NE) να βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της ίδιας πλατφόρμας, είτε με υβριδικό σύστημα κίνησης είτε με θερμικό μοτέρ που θα δέχεται e-Fuel. Εξάλλου ένα άλλο στέλεχος της Mazda δήλωσε πως για τους πελάτες που έχουν ήδη αποκτήσει το MX-5 θα δοθεί η ευκαιρία να τοποθετήσουν ένα θερμικό μοτέρ που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα όπως τα e-Fuel (συνθετικά καύσιμα που είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda MX-5 Roadster SKYACTIV-G132 Edition 100

Όπως καταλαβαίνουμε, η επόμενη γενιά του MX-5 θα είναι και η τελευταία με θερμικό μοτέρ προτού κυριαρχήσουν τα ηλεκτρικά. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς μέχρι τότε μπορεί να έχουν λυθεί ζητήματα όπως το αυξημένο βάρος των μπαταριών, η μειωμένη αυτονομία και η υψηλή τιμή αγοράς, επιτρέποντας στο δημοφιλές μοντέλο να διατηρήσει τον παιχνιδιάρικο αλλά και προσιτό χαρακτήρα που διακρίνει όλες τις γενιές του μέχρι σήμερα.

[Πηγή: Japanese Nostalgic Car]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube