Έρχεται νέα Mercedes-Benz CLE;

Έρχεται νέα Mercedes-Benz CLE;

Ακόμη ένα τετράθυρο κουπέ από την Mercedes-Benz που θα τοποθετούνταν μεταξύ των CLA και CLS.

Η Mercedes-Benz έχει μια από τις πιο πολυσύνθετες γκάμες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και από ότι φαίνεται, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, δεν φαίνεται να σταματά να την εμπλουτίζει με νέα μοντέλα που απαντούν στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η επερχόμενη Mercedes-Benz CLE, ένα premium τετράθυρο κουπέ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες που δημοσίευσε το ιταλικό Autoblog.it.

Όπως μαρτυρά το όνομά της, η CLE θα τοποθετηθεί ανάμεσα στη μικρότερη CLA και την κορυφαία CLS, με παρόμοια σιλουέτα η οποία δείχνει να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους πελάτες της Mercedes-Benz τα τελευταία χρόνια. Το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MRA της γερμανικής φίρμας με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς ενώ θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη και κινητήρες με τη νέα C-Class και την E-Class. Επιπλέον, είναι πιθανό να αποκτήσει και δίπορτες εκδοχές CLE Coupé και CLE Cabrio οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες Coupé και Cabrio των C-Class και E-Class. Τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και μια πιο πρακτική έκδοση CLE Shooting Brake.

Η Mercedes-Benz CLE, ως τετράπορτη κουπέ έκδοση της E-Class, θα τοποθετούνταν στην αγορά απέναντι στο Audi A7 που αποτελέι αντίστοιχα την τετράπορτη κουπέ έκδοση του Α6. Άμεσος ανταγωνιστής από την BMW δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση, εκτός αν η βαυαρική φίρμα αποφασίσει να επαναφέρει μια 6 Series GranCoupe.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube