Έρχεται ηλεκτρικό TVR Griffith το 2024

Έρχεται ηλεκτρικό TVR Griffith το 2024

H TVR ανακοίνωσε τον ερχομό του αμιγώς ηλεκτρικού Griffith το 2024, παράλληλα με την έναρξη χορηγίας του πρωταθλήματος Formula E.

TVR Griffith

Το 2017 η TVR είχε παρουσιάσει το αναγεννημένο Griffith. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, οι αγοραστές του εξακολουθούν να αναμένουν την παράδοση του αυτοκινήτου τους, με την βρετανική φίρμα να υπόσχεται ότι τα πρώτα κομμάτια θα φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους στις αρχές του 2023.

Παράλληλα, o κατασκευαστής ανακοίνωσε τα σχέδια του και για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Griffith, η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2024. Την ίδια στιγμή, η TVR ανακοίνωσε και την έναρξη χορηγίας της στο πρωτάθλημα Formula E.

Όπως είναι φυσικό, το σασί του βρετανικού σπόρτσκαρ θα υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για την τοποθέτηση της μπαταρίας και του ηλεκτρικού μοτέρ. Μέχρι στιγμής η TVR δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής έκδοσης του μοντέλου. Να σημειώσουμε ότι ο ηλεκτρικό Griffith θα είναι το πρώτο EV του Βρετανού κατασκευαστή.

TVR Griffith

Όσο αναφορά τη Formula E, η μάρκα θα είναι ο χορηγός του αγώνα στο Μονακό στις 30 Απριλίου και στο Λονδίνο στις 30 Ιουλίου. H TVR ισχυρίζεται ότι η συνεργασία της με το πρωτάθλημα θα σημάνει την αρχή της ηλεκτρικής εποχής, μιας και η ίδια έχει θέσει ως στόχο να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πως θα το πετύχει αυτό, θα το μάθουμε σύντομα καθώς η TVR αναμένεται να ανακοινώσει αναλυτικά σε λίγο καιρό την στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Πάντως σύμφωνα με το Autocar το εργοστάσιο της έξω από το Κάρντιφ της Ουαλίας βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και χρειάζονται περίπου 18 μήνες για την ολοκλήρωση του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube