Έρχεται το ηλεκτρικό crossover της Acura [video]

Έρχεται το ηλεκτρικό crossover της Acura [video]

To Precision EV Concept θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, αποκαλύπτωντας μας μεταξύ άλλων και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας.

Στο Monterey Car Week,, την ερχόμενη εβδομάδα 18 Αυγούστου, θα παρουσιάσει η Acura το Precision EV Concept. Ένα πρωτότυπο όχημα, που ανήκει στην κατηγορία των crossover και αποκαλύπει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, πάνω στην οποία θα «πατήσουν» όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

Από το teaser video που δόθηκε στη δημοσιότητα, η αλήθεια είναι πως δεν φαίνονται πολλά από τη σιλουέτα του μοντέλου. Μπορεί όμως κανείς να διακρίνει την φωτιζόμενη γρίλια και το φωτιζόμενο λογότυπο με τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα.

acura

Το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover θα «χτιστεί» πάνω στην πλατφόρμα Ultium της GM, πάνω στην οποία πατά και η Cadillac Lyriq και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της GM στη Βόρεια Αμερική. Κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 102 kWh, που σημαίνει αυτονομία τουλάχιστον 500 km, ενώ η ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει τους 300 PS. 

Η Acura έχει δηλώσει πως στόχος της είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ώστε έως το 2030 ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των πωλήσεων της να αφορά τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE