Έρχεται Ευρώπη το νέο και 7θέσιο Mazda CX-80

Έρχεται Ευρώπη το νέο και 7θέσιο Mazda CX-80

Η Mazda ανακοίνωσε ότι το CX-80, το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και 7θέσιο αδελφάκι του CX-60 θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές της Ευρώπης προς τα τέλη του έτους.

Mazda CX-80

Για εκείνους που αναζητούν SUV με χώρο για επτά, η Mazda σύντομα θα έχει τη λύση καθώς θα προσθέσει στην γκάμα της στην Ευρώπη το νέο CX-80.

Mιλώντας στο Automotive News Europe, το αφεντικό της Mazda στην Ευρώπη, Martijn ten Brink, επιβεβαίωσε ότι προς τα τέλη του έτους, θα κάνει ντεμπούτο στη Γηραιά ήπειρο το νέο CX-80.

Mazda CX-80

Το νέο SUV της μάρκας θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σε διαστάσεις και 7θέσιο αδελφάκι του CX-60. Το μήκος του αναμένεται να ξεπερνά τα 4.745 mm του CX-60 καθώς θα φιλοξενεί στην καμπίνα του μια ακόμη σειρά καθισμάτων, ενώ κάτω από το καπό θα υιοθετήσει εκτός απροόπτου τα σύνολα που χρησιμοποιεί το μικρότερο αδελφάκι του.

Θυμίζουμε ότι το Mazda CX-60 είναι το πρώτο plug-in υβριδικό και το ισχυρότερο μοντέλο στην γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2,5 lt, με ισχύ 192 PS και 261 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 PS και 250 Νm ροπής τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Mazda CX-80

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 328 PS και τα 500 Νm ροπής To ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 17,8 kWh. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος i-Activ All-Wheel Drive και ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Τέλος, θυμίζουμε ότι το Mazda CX-60 θα λανσαριστεί σύντομα και με έναν ήπια υβριδικό ντίζελ κινητήρα 3,3 lt με ισχύ 200 και 254 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube