Έρχεται το 2024 ο διάδοχος της Bugatti Chiron

Έρχεται το 2024 ο διάδοχος της Bugatti Chiron

O διάδοχος της Bugatti Chiron θα κάνει ντεμπούτο το 2024 και θα κινείται από έναν εξηλεκτρισμένο V8 κινητήρα.

Bugatti

Λίγο πριν ο επί 19 χρόνια επικεφαλής σχεδίασης της Bugatti, Achim Anscheidt, αφήσει το πόστο του, έδωσε μερικές πληροφορίες για το νέο hypercar που θα αντικαταστήσει τη Bugatti Chiron.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Autocar, o Anscheidt δήλωσε ότι η εξέλιξη του διαδόχου της Chiron έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2024.

Σε αντίθεση ωστόσο με τη Veyron και τη Chiron, το νέο μοντέλο της Bugatti θα κινείται από έναν εξηλεκτρισμένο V8, πράγμα που σημαίνει ότι έφτασε η στιγμή για τη γαλλική μάρκα να αποχαιρετήσει τον θρυλικό W16.

Bugatti

Ο διάδοχος του Achim Anscheidt, Frank Heyl, μίλησε και αυτός με τη σειρά του στο βρετανικό περιοδικό αναφέροντας ότι το νέο μοντέλο θα βασίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο και ελαφρύτερο σασί σε σχέση με εκείνο της Mistral, με το κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο θέσεις.

«Εάν συγκρίνεις τη Mistral με μια LaFerrari συνειδητοποιείς ότι η Mistral είναι ένα πολύ κόμπακτ μοντέλο για αυτά που προσφέρει. Το κιβώτιο της είναι τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο θέσεις για λόγους κατανομής βάρους. Όμως όταν έχουμε να κάνουμε με ένα υβριδικό σύνολο με αυξημένο βάρος από τις μπαταρίες, πρέπει να επανεξετάσεις όλη την αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου», πρόσθεσε ο Heyl.

Bugatti

Όπως και να έχει, ο Heyl εγγυήθηκε ότι η νέα Bugatti θα είναι «φανταστική» και γεμάτη εκπλήξεις.

Μετά από τα αποκαλυπτήρια της το 2024, τα πρώτα κομμάτια του διαδόχου της Chiron θα φτάσουν στους αγοραστές τους το 2026.

Πηγή: Autocar

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube