Βugatti W16 Mistral, το ρόουντστερ με την τελική των 420 km/h

Βugatti W16 Mistral, το ρόουντστερ με την τελική των 420 km/h

H Bugatti W16 Mistral, το θηριώδης ρόουντστερ που κρύβει στην καρδιά του έναν W16 απόδοσης 1.600 PS έχει τελική ταχύτητα 420 km/h.

Βugatti W16 Mistral

H Bugatti παρουσίασε τον Αύγουστο την «ανοιχτή» W16 Mistral με την οποία ο κατασκευαστής αποχαιρετά τον θρυλικό quad-turbo W16 κινητήρα του. Παρόλο του πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, η Bugatti δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα την τελική ταχύτητα του θηριώδους ρόουντστερ.

Ο καιρός όμως έφθασε και για αυτή την πληροφορία, με την γαλλική φίρμα να ανακοινώνει ότι η W16 Mistral μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 420 km/h. Που πιθανότητα, όπως άλλωστε και στην συγγενική Chiron, είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Βugatti W16 Mistral

Για να επιταχύνει μέχρι την τελική της ταχύτητα ο οδηγός πρέπει να επιλέξει τη λειτουργία Top Speed, η οποία αλλάζει τη γωνία της πίσω αεροτομής μειώνοντας έτσι σημαντικά την οπισθέλκουσα.

Πάντως, η Bugatti εγγυάται ότι το ρόυντστερ αξίας €5 εκατ. παραμένει εξαιρετικά σταθερό ακόμη και στην τελική του ταχύτητα χάρη στη σχεδίαση του διαχύτη που προσφέρει κάθετη δύναμη χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την οπισθέλκουσα.

Βugatti W16 Mistral

Βέβαια, η αστρονομική τελική της ταχύτητα οφείλεται κυρίως στον 8.0 lt quad-turbo W16 κινητήρα απόδοσης 1.600 PS στις 7.000 rpm και 1.600 Nm ροπής από τις 2.250 rpm μέχρι 7.000 rpm.

Αν εντυπωσιαστήκατε από τα νούμερα, ενημερώνουμε ότι και τα 99 αντίτυπα της Mistral Roadster έχουν ήδη προπωληθεί με τις παραδόσεις τους να ξεκινούν στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube