Έρχεται το φθινόπωρο η νέα γενιά του Škoda Fabia

Έρχεται το φθινόπωρο η νέα γενιά του Škoda Fabia

Η Skoda ανακοίνωσε και επίσημα ότι η νέα γενιά του Fabia θα παρουσιαστεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παρουσιάζοντας τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά της, η Škoda επιβεβαίωσε παράλληλα ότι η νέα γενιά του Fabia θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο.

Η φίρμα έχει υψηλές προσδοκίες για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το παλιότερο σήμερα αυτοκίνητο στην γκάμα της. Στόχος της είναι να προσεγγίσει ένα μικρότερο ηλικιακά κοινό και για αυτό το λόγο το νέο Fabia αναμένεται λιγότερο συντηρητικό και πιο σπορ σε εμφάνιση, διαθέτοντας πιο χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα.

Επιπλέον, η τρίτη γενιά του Fabia θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου VW Polo και θα διαθέτει τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων, εξοπλιστικό στοιχείο που αναζητά η νέα γενιά οδηγών. Οι κινητήρες που θα τοποθετηθούν στην γκάμα του αρχικά θα είναι ο 3κύλινδρος του 1,0 λίτρου, ατμοσφαιρικός και τούρμπο, ενώ θα υπάρχει και πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Η Škoda έκανε γνωστό για ακόμα μια φορά ότι θέλει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της στο 1,5 εκατ. αυτοκίνητα και προκειμένου να το πετύχει αυτό προγραμματίζει να λανσάρει ένα καινούργιο ή ανανεωμένο μοντέλο κάθε εξάμηνο.

Παράλληλα, η φίρμα αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι θέλει να προσθέσει στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου Kvasiny στην Τσεχία, ένα νέο μοντέλο. Δεν διευκρίνισε πιο θα είναι αυτό, αλλά εικάζουμε πως θα είναι το μεγάλο SUV που ετοιμάζει και θα ονομάζεται πιθανότατα Snowman.

[Πηγή: Skoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube