Έρχεται έκδοση Lightweight για το VW Golf GTI Clubsport

Έρχεται έκδοση Lightweight για το VW Golf GTI Clubsport

Η νέα ελαφρωμένη και ισχυρότερη έκδοση του Golf GTI Clubsport θα παρουσιαστεί στο GTI meeting του Wörthersee.

Η έκδοση Clubsport του Golf GTI έχει παρουσιαστεί εδώ και μερικούς μήνες και η Volkswagen έχει ήδη στα σκαριά μια πιο extreme έκδοση.

Σύμφωνα με αναφορές στελεχών στης Γερμανικής εταιρείας στους Άγγλους συναδέλφους μας, ετοιμάζεται έκδοση Lightweight για το GTI Clubsport, με τους μηχανικούς της VW να δηλώνουν ότι πηγή έμπνευσης για την καινούρια έκδοση είναι η Porsche 911 GT3 Clubsport.

Το Golf GTI Clubsport Lightweight είναι ένα αγωνιστικό δρόμου, που προορίζεται για χρήση σε πίστα, motorkhanas και αναβάσεις. Αναφορές για το πόσο βάρος έχει χάσει δεν υπάρχουν, αλλά εικάζεται ότι έχει λιγότερη ηχομόνωση σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις.

Ο κινητήρας θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TSI με τους 265 ίππους του Clubsport, και χάρη στην αυξημένη πίεση του τούρμπο και τον υψηλότερο κόφτη, η απόδοση θα φτάσει τους 300 ίππους. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή ημιαυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG και διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Η νέα έκδοση Lightweight του Golf GTI Clubsport θα παρουσιαστεί στο GTI meeting του Wörthersee, με την παραγωγή να μην ξεπερνά τα 100 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube