Škoda Fabia: Η νέα γενιά του θα κυκλοφορήσει το 2021

Škoda Fabia: Η νέα γενιά του θα κυκλοφορήσει το 2021

Η επιβεβαίωση της τέταρτης γενιάς Škoda Fabia ήρθε από επίσημα χείλη.

Ο νέος CEO της Škoda, Thomas Schäfer επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του πως το ολοκαίνουριο Škoda Fabia τέταρτης γενιάς θα κυκλοφορήσει το 2021.

Όπως δήλωσε το αφεντικό της τσέχικης φίρμας, στόχος τους είναι να ανταγωνιστούν τους κατασκευαστές από Κορέα, Ιαπωνία και Γαλλία προσφέροντας περισσότερα μοντέλα σε entry-level κατηγορίες επεκτείνοντας τη βάση πελατών τους.

Η σημερινή τρίτη γενιά του Škoda Fabia η οποία παρουσιάστηκε το 2014 και δέχθηκε την τελευταία ανανέωση το 2018, βασίζεται στην παλαιότερη πλατφόρμα PQ26 του VW Group. Το νέο μοντέλο θα μετακομίσει στην πιο σύγχρονη MQB A0, την οποία γνωρίζουμε ήδη από τα VW Polo και T-Cross, SEAT Ibiza και Arona όπως και το πιο premium Audi A1, ενώ μια επιμηκυμένη έκδοσή της χρησιμοποιείται ήδη από τα μεγαλύτερα Škoda Scala και Kamiq. 

Η νέα αρχιτεκτονική θα δώσει τη δυνατότητα στο Fabia να εξελιχθεί από πλευράς τεχνολογίας, γκάμας κινητήρων (1.0 TSI και τον 1.5 eTSI με ήπια υβριδική τεχνολογία) αλλά και εξωτερικής σχεδίασης. Όπως όλα τα μοντέλα της Škoda, έτσι και το νέο Fabia θα δίνει έμφαση στους χώρους και την πρακτικότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube