Το επόμενο Ford Focus RS θα είναι υβριδικό και τετρακίνητο

Το επόμενο Ford Focus RS θα είναι υβριδικό και τετρακίνητο

Η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου θα εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τον πίσω άξονα.

Η Ford ετοιμάζει την έκδοση RS του Focus τέταρτης γενιάς η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, και οι φήμες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου έχουν ανάψει.

Το νέο Focus RS είναι βέβαιο πως θα παραμείνει τετρακίνητο (όπως και ο προκάτοχός του) όμως αυτή τη φορά θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα eTwinsterX της GKN για να κινήσει τους πίσω τροχούς όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του βρετανικού carmagazine.co.uk. Επιπλέον, μια εξελιγμένη έκδοση του 2.3 EcoBoost της Ford αναμένεται να αποδίδει γύρω στους 405 PS ενώ θα υποστηρίζεται από ένα σύστημα mild-hybrid 48V που θα αναλαμβάνει την εκκίνηση και την υποβοήθηση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mountune: 693 PS από τον κινητήρα του Ford Focus RS [video]

Εξωτερικά, το RS θα διαφοροποιείται από το προσθιοκίνητο ST χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, το νέο διαχύτη με μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης και τη μεγαλύτερη σταθερή αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε πιο κοντά στην παρουσίαση του κορυφαίου hot hatch της Ford που αναμένεται να ταράξει τα νερά της κατηγορίας, και να κονταροχτυπηθεί με το αντίστοιχο τετρακίνητο Golf R MK8.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube