Επιστρέφει η Mercedes-Benz R-Class;

Επιστρέφει η Mercedes-Benz R-Class;

Η ναυαρχίδα των SUV της ηλεκτρικής γκάμας EQ μπορεί να αποτελέσει διάδοχο της R-Class.

Η Mercedes-AMG φημολογείται πως ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό SUV επιδόσεων που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκκάμας EQ και θα αποτελεί διάδοχο της R-Class. Να θυμίσουμε πως η R-Class ήταν ένα αντισυμβατικό πολυτελές επταθέσιο MPV που παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 2005, δέχθηκε μια ανανέωση το 2010 και καταργήθηκε από τη γκάμα της Mercedes-Benz το 2015 λόγω χαμηλών πωλήσεων. 

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Mercedes-AMG GLR ή Mercedes-Benz EQR και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Φήμες κάνουν λόγο για τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 1.020 PS και 1.350 Nm που θα μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, μια υγρόψυκτη μπαταρία νεας γενιάς με χωρητικότητα 105 kWh, λειτουργία overboost 20 kWh και δυνατότητα ταχύτατης φόρτισης 350 kW θα προσφέρει μεγάλη αυτονομία και ανθεκτικότητα στο χρόνο.

Η ηλεκτρική γκάμα EQ της Mercedes-Benz αναμένεται να αποκτήσει αρκετά μέλη μέσα στο επόμενο διάστημα, από τη μικρότερη EQA (ηλεκτρική έκδοση της GLA) μέχρι τη ναυαρχίδα EQS που θα παρουσιαστεί σύντομα. Στόχος είναι τα εξηλετρισμένα μοντέλα της γερμανικής φίρμας να αφορούν πάνω από το 50% των συνολικών της πωλήσεων μέχρι το 2030. Όπως αναφέρει ο Marcus Schäfer, υπεύθυνος R&D της Mercedes-Benz, μέχρι το 2030, ο αριθμός των εκδόσεων μοντέλων με θερμικά μοτέρ θα έχει μειωθεί κατά 70% σε σχέση με τη σημερινή γκάμα.

[Πηγή: carmagazine.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube