Επίσημο: Το VW ID. Buzz έρχεται το 2022 [video]

Επίσημο: Το VW ID. Buzz έρχεται το 2022 [video]

Η Volkswagen επιβεβαίωσε και επίσημα τον ερχομό του VW ID. Buzz μέσα στο 2022.

VW ID. Buzz

H Volkswagen σχεδιάζει αρκετά χρόνια την αναβίωση του Microbus. Όλα ξεκίνησαν με το πρωτότυπο Microbus που παρουσιάστηκε στο North American International Auto Show του 2001. Δέκα χρόνια μετά, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε ένα ακόμα πρωτότυπο με την ονομασία Bulli.

Το 2017, ο κατασκευαστής παρουσίασε το ID. Buzz concept και φαίνεται πλέον ότι αυτό θα είναι και το πρωτότυπο που θα αναβιώσει το θρυλικό βαν. Η έκδοση παραγωγής του είναι ήδη έτοιμη, με την VW να δημοσιεύει ένα video με πλάνα του και να ανακοινώνει και επίσημα τον ερχομό του μέσα στο 2022.

VW ID. Buzz

Στο video απεικονίζεται το εμπρός μέρος του ID. Buzz με τους προβολείς και την χαρακτηριστική λωρίδα LED να ακολουθούν την σχεδιαστική γλώσσα της υπόλοιπης γκάμας μοντέλων ID. Επίσης, οι χειρολαβές φαίνεται ότι είναι φωτιζόμενες ενώ το νέο ηλεκτρικό μοντέλο προβάλει ένα ιδιαίτερο μοτίβο στο έδαφος.

Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες για τη σύγχρονη έκδοση του θρυλικού Microbus. Έντονες είναι οι φήμες που το θέλουν να διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων από επαγγελματικό μέχρι και πλήρως αυτόνομο!

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν είναι γνωστά αλλά πιθανότατα θα κυκλοφορήσει σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Το ID. Buzz θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιεί και το ID.4, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι απίθανο να μοιράζονται και τα ίδια σύνολα μπαταρίας-ηλεκτρικού μοτέρ.

 

 

Θυμίζουμε ότι οι πισωκίνητες εκδόσεις του ηλεκτρικού crossover με ένα μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα έχουν ισχύ 149 PS, 170 PS και 204 PS. Ενώ τα δύο μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) της πιο ισχυρής τετρακίνητης έκδοσης του έχουν συνολική απόδοση 299 PS.

Για αναλυτικές πληροφορίες του νέου VW ID. Buzz θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι το ντεμπούτο του μέσα στο νέο έτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube