Επίσημο: Νέο VW Golf R Variant, για σβέλτους οικογενειάρχες [video]

Επίσημο: Νέο VW Golf R Variant, για σβέλτους οικογενειάρχες [video]

Το νέο VW Golf R Variant έρχεται να προσθέσει στις «καυτές» επιδόσεις του χάτσμπακ, την υψηλή πρακτικότητα και τους επιπλέον χώρους που παρέχει ένα στέισον βάγκον αμάξωμα.

Με τα αποκαλυπτήρια του νέου Golf R Variant, η Volkswagen ολοκληρώνει την γκάμα των γρήγορων εκδόσεων της νέας γενιάς Golf, προσθέτοντας δίπλα στην χάτσμπακ έκδοση που διατίθεται ήδη στην χώρα μας και μια πιο πρακτική με στέισον βάγκον αμάξωμα και ράγες οροφής για ακόμη μεγαλύτερες μεταφορικές δυνατότητες.

Η νέα γενιά της έκδοσης Variant έχει μεγαλύτερο κατά 66 mm μεταξόνιο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του αντίστοιχου Golf R. Γεγονός που μεταφράζεται σε ελαφρώς καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Το τελευταίο προσφέρει 611 lt χώρου φόρτισης με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση και μπορεί να αυξηθεί έως τα 1.642 lt με την αναδίπλωση της πλάτης των καθισμάτων.

Αφήνοντας στην άκρη τα πρακτικά χαρακτηριστικά, το Golf R Variant κουβαλά αναλλοίωτα όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της χάτσμπακ έκδοσης. Αυτό σημαίνει ότι εξοπλίζεται με τον 2λιτρο TSI κινητήρα που αποδίδει 320 PS και 420 Nm και συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς και μοιράζεται μέσω του συστήματος 4MOTION που διαθέτει και λειτουργία R-Performance Torque Vectoring, η οποία έχει την ικανότητα να κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα.

Διαθέσιμο είναι και εδώ το προαιρετικό πακέτο R-Performance που στα κλασικά προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Race και Individual) προσθέτει επιπλέον τα Special για χρήση σε πίστα και Drift για πλαγιολισθήσεις. 

golf r

Στο εσωτερικό έχουμε πλούσιο εξοπλισμό με νέα γραφικά R στην οθόνη αφής 10" του infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", ambient φωτισμό και σπορ καθίσματα με επενδύσεις από Nappa leather σε μαύρη απόχρωση με μπλε ραφές. Άλλες σπορ πινελιές είναι οι λεπτομέρειες με look ανθρακονημάτων, και τα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όπως και το χάτσμπακ, το νέο Golf R Variant θα διατεθεί μόνο στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τα μέσα Αυγούστου στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube