Επίσημο: Νέο Volkswagen Golf TGI

Επίσημο: Νέο Volkswagen Golf TGI

Η νέα έκδοση του VW Golf έχει αυτονομία 400 km αποκλειστικά με CNG.

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το Golf TGI, δηλαδή την έκδοση του δημοφιλούς μικρομεσαίου της που κινείται με φυσικό αέριο CNG.

Όπως και το αντίστοιχο Audi A3 Sportback 30 g-tron, έτσι και το VW Golf TGI κινείται με τη βοήθεια υπετροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 130 PS που χρησιμοποιεί CNG ή βενζίνη. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα, το μοτέρ που δέχεται CNG έχει υψηλότερη σχέση συμπίεσης 12,5:1, ενώ η κυλινδροκεφαλή, το σύστημα ψεκασμού, ο υπερσυμπιεστής με στρόβιλο μεταβλητής γεωμετρίας και ο καταλυτικός μετατροπέας έχουν δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Audi A3 Sportback 30 g-tron

ο CNG αποθηκεύεται σε τρεις δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 17,3 kg (115 lt) οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα και κάτω από τον χώρο αποσκευών. Επιπλέον, υπάρχει και ένα βοηθητικό ντεπόζιτο βενζίνης με χωρητικότητα 9 λίτρων. Σύμφωνα με την Volkswagen, η αυτονομία αποκλειστικά με CNG φτάνει τα 400 km, καθώς η μέση κατανάλωση είναι 4,3-4,1 kg/100km (μετρήσεις WLTP). Παράλληλα, οι εκπομπές CO2 διαμορφώνονται στα 117-111 g/km με τη γερμανική εταιρεία να αναφέρει πως το φυσικό αέριο έχει 25% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τη βενζίνη.

Εκτός από το πεντάθυρο hatchback, σε έκδοση TGI θα διατεθεί σύντομα και το Golf Variant όπως ίσχυε και για την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Η Volkswagen δεν ανακοίνωσε ακόμα τις τιμές του Golf TGI στη χώρα μας όμως αυτές αναμένεται να κυμανθούν σε παρόμοια επίπεδα με τον προκάτοχό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf 1.4 TGI

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube