Επίσημο: Νέο Subaru Legacy [video]

Επίσημο: Νέο Subaru Legacy [video]

Αυτή είναι ήδη η έβδομη γενιά της οικογενειακής μπερλίνας της Subaru που διατηρεί την διακριτική σιλουέτα των προκατόχων της, αλλά και ένα ιδιαίτερα καλοβαλμένο εσωτερικό.

Σχεδόν ανύπαρκτη στους ελληνικούς δρόμους και με πολύ διακριτική παρουσία στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Subaru είναι ένας μεγάλος παίκτης στην αμερικανική αγορά: Οι Ιάπωνες ταξινόμησαν σχεδόν 680.000 αυτοκίνητα στη βορειοαμερικανική ήπειρο πέρυσι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που τη βλέπουμε να παρουσιάζει όλους τους σημαντικούς νεωτερισμούς της στα Σαλόνια Αυτοκινήτου των ΗΠΑ. Έτσι για το νέο Legacy έβδομης γενιάς επέλεξε το Chicago Auto Show 2019.

Το σχέδιο του νέου Legacy, όπως είπαμε, παραμένει πολύ νηφάλιο... για να μην πούμε ανιαρό. Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε την κλασική εξάγωνη μάσκα, αλλά αυτή τη φορά χωρίς πλαίσιο. Τα φανάρια έχουν περίπλοκο κόψιμο, με το εμπρός μέρος τους να σχηματίζει δύο εκβολές και το πίσω κομμάτι να τρέχει κατά μήκος του καπό. Αλλά παρόλα αυτά η όψη τους είναι στρωτή και ταιριαστή με το ντιζάιν του αυτοκινήτου. Από την άλλη, μας αρέσει το νικέλινο στοιχείο στους καθρέφτες, το οποίο έρχεται και δένει κομψά με το πλαίσιο των παραθύρων.

Subaru Legacy

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια μικρή αναφορά στη… Volvo, με την κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει μια τεράστια κάθετη οθόνη αφής με διαγώνιο 11,6 ίντσες. Δεν είναι κακή! Αντίθετα, κακό είναι που η Subaru δεν προέβλεψε 100% ψηφιακά όργανα. Όμως, το σύνολο ταμπλό αποπνέει μια δυνατή αίσθηση ποιότητας.

Στην αμερικανική αγορά, ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο 4κύλινδρους κινητήρες μπόξερ: Έναν 2,5λιτρο με 182 άλογα και ένα 2,4 τούρμπο με 260 άλογα. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Και φυσικά η συμμετρική τετρακίνηση, σήμα κατατεθέν της εταιρείας των Πλειάδων βρίσκεται και εδώ παρούσα. Το νέο Legacy  είναι απολύτως επίκαιρο όσον αφορά τα οδηγικά βοηθήματα με συστήματα όπως για τη διατήρηση της λωρίδας, το προσαρμοζόμενο cruise control ή τον ανιχνευτή κόπωσης του οδηγού.

Subaru Legacy

Το νέο Legacy δεν θα εισαχθεί στην ελληνική αγορά και πιθανότατα θα απουσιάζει από τους καταλόγους πολλών χωρών της ΕΕ. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα αποτελέσει τη βάση για το επόμενο crossover-στέισον Outback, το οποίο τυχαίνει μεγαλύτερης εμπορικής αποδοχής στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube