Επίσημο: Νέο Renault Grand Scénic [video]

Επίσημο: Νέο Renault Grand Scénic [video]

Το νέο μεγάλο Scénic ακολουθεί τα χνάρια του μικρότερου μοντέλου αποκτώντας crossover εμφάνιση, χωρίς να χάσει τις πολυμορφικές ιδιότητές του.

Τρεις μήνες πέρασαν από την επίσημη παρουσίαση του μικρότερου Scénic στην Έκθεση της Γενεύης και η Renault μας παρουσιάζει σήμερα την έκδοση Grand που προσφέρεται με πέντε ή επτά θέσεις.

Βασισμένη στν νέα πλατφόρμα CMF (Common Family Module), η Grand έκδοση της τέταρτης γενιάς του γαλλικού πολυμορφικού είναι μεγαλύτερη (4.630 mm μήκος) και διαθέτει 16cm απόσταση από το έδαφος (+30 mm σε σχέση με το προηγούμενο) εν είδη crossover.

Όπως συμβαίνει και με το απλό Scenic, έτσι και το Grand έχει τροχούς 20” που ντύνονται με λάστιχα διάστασης 195/55 και στις πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού μπορεί να επιλεχθεί διχρωμία για το αμάξωμα και το εσωτερικό.

Η καμπίνα, μπορεί να είναι είτε 5θέσια είτε 7θέσια, με το χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα στην 5θέσια διάταξη 756 lt. Η χωρητικότητα αυτή βέβαια μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος ή τραβώντας προς τα εμπρός το πίσω συρόμενο κάθισμα. Ακόμα, το εσωτερικό του νέου Grand Scénic διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για τα μικροαντικείμενά σας 63 λίτρων.

Ο εξοπλισμός έχει εκσυγχρονιστεί και διαθέτει πληθώρα συστημάτων, όπως το Pedestrian Detection, το σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και διατήρησης στη λωρίδα, ενώ νέο είναι και το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων R-LINK 2 με την έγχρωμη οθόνη των 8,7”.

Στη γκάμα κινητήρων του νέου Renault Grand Scénic υπάρχει μόνο ένας κινητήρας βενζίνης, με κυβισμό 1,2 lt και τούρμπο. Θα διατίθεται σε εκδόσεις TCe 115 και TCe 130, με ανάλογη ιπποδύναμη, πάντα σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Πιο πλούσια είναι η γκάμα των ντίζελ, με κορυφαίο τον 1.6 dCi 160 με τα δύο τούρμπο, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC, και τον dCi 130, με ίδιο κυβισμό, ένα τούρμπο και χειροκίνητο κιβώτιο.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν οι εκδόσεις του τουρμποντίζελ 1,5 lt. Η βάση της γκάμας ορίζεται από την έκδοση dCi 110, με χειροκίνητο 6άρι ή 7άρι EDC. Το μεγάλο νέο είναι η έκδοση dCi 110 Hybrid Assist. Πρόκειται για ένα mild-hybrid, στο οποίο ο πετρελαιοκινητήρας παραμένει πάντα σε λειτουργία, αλλά η δουλειά του γίνεται ευκολότερη χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με κύκλωμα 48V.

Το νέο Renault Grand Scénic θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στα τέλη του έτους.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube