Επίσημο: Νέο Peugeot 308 [video]

Επίσημο: Νέο Peugeot 308 [video]

Η νέα γενιά του Peugeot 308 με πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid.

Λίγες μέρες μετά από τις διαρροές φωτογραφιών του Peugeot 308, η γαλλική φίρμα παρουσίασε σήμερα με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του μικρομεσαίου, η οποία έρχεται με πιο επιθετική σχεδίαση, περισσότερη τεχνολογία και εξηλεκτρισμένη γκάμα.

Το νέο Peugeot 308 βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 και έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Πιο συγκεκριμένα έχει μήκος 4367 mm (+114 mm), πλάτος 1.852 mm (+48 mm), ύψος 1.441 (-16 mm) και μεταξόνιο 2.675 mm (+55 mm). Βελτιωμένος και ο συντελεστής οπισθέλκουσας που διαμορφώνεται στα 0.28 cd.

Σχεδιαστικά το γαλλικό μικρομεσαίο υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Peugeot και είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με το νέο έμβλημα της εταιρείας. Στην επιθετική μάσκα κυριαρχεί η μεγάλη και χαμηλά τοποθετημένη γρίλια που πλαισιώνεται από λεπτά φώτα LED με κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας που μπλέκονται με τις διακοσμητικές εισαγωγές αέρα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Peugeot 308

Στο προφίλ η σιλουέτα και η γραμμή παραθύρων παραπέμπουν στο υφιστάμενο μοντέλο, όμως τα πιο μυώδη φτερά, το εντονότερο κόψιμο πάνω από τα μαρσπιέ και το νέο έμβλημα της Peugeot πίσω από τους τροχούς διαμορφώνουν ένα μοντέρνο σύνολο. Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες σκουρόχρωμες πεντάκτινες ζάντες και η νέα εξωτερική απόχρωση.

Πίσω ξεχωρίζει η αεροτομή που αγκαλιάζει το παρμπρίζ, τα λεπτά φώτα με τριπλά γραφικά LED και ο προφυλακτήρας με έντονες πτυχώσεις και μαύρο κάτω τμήμα που ενσωματώνει διακοσμητικές χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης. Εδώ να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού.

Peugeot

Η αισθητική στο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από γωνίες και μεγάλους όγκους που θυμίζουν πετρώματα ενώ αναβαθμισμένη είναι και η ποιότητα με μαλακά πλαστικά, επενδύσεις από Alcantara και δέρμα (ανάλογα με την έκδοση).

Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί το ανανεωμένο ψηφιακό i-Cockpit της Peugeot που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10" (με τρισδιάστατα γραφικά στις πλουσιότερες εκδόσεις) και κεντρική οθόνη αφής 10" η οποία φιλοξενεί το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας i-Connect. Κάτω από την οθόνη υπάρχουν παραμετροποιήσιμες συντομεύσεις με τη μορφή πλήκτρων αφής ενώ χαμηλότερα μια σειρά από φυσικούς διακόπτες για  βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Οι αεραγωγοί στην κορυφή του ταμπλό έχουν ενιαίο look, το τιμόνι με δύο ακτίνες παραμένει μικρό σε διάμετρο και ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα πλήκτρα, τα εμπρός καθίσματα είναι νέα με 10 διαφορετικές ρυθμίσεις και λειτουργία μασάζ. Το κεντρικό τούνελ φιλοξενεί νέο επιλογέα αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων. 

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, με το κορυφαίο πακέτο Drive Assist να χαρίζει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Peugeot

Η γκάμα του νέου Peugeot 308 περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech (110 PS / 205 Nm και 130 PS / 230 Nm) και τον  πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi (130 PS / 300 Nm). Στην κορυφή τοποθετούνται δύο εκδόσεις plug-in Hybrid (συνδυαστική απόδοση 180 PS και 225 PS / 360 Nm) οι οποίες συνδυάζουν βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και μπαταρία 12,4 kWh (ηλεκτρική αυτονομία 60 km και 59 km αντίστοιχα, φόρτιση σε κάτω από 2 ώρες από ταχυφορτιστή 7,4 kW).

Όλα τα μοτέρ ικανοποιούν τις προδιαγραφές Euro 6.3. Οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, οι ισχυρότερες εκδόσεις τους διατίθενται και με αυτόματο 8 σχέσεων (EAT8) ενώ οι υβριδικές αποκλειστικά με αυτόματο e-EAT8. Όλες οι εκδόσεις είναι προσθιοκίνητες όμως στο μέλλον αναμένεται και μια κορυφαία τετρακίνητη υβριδική έκδοση επιδόσεων με το έμβλημα PSE (Peugeot Sport Engineering).

To νέο Peugeot 308 θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube