Επίσημο: Νέο Kia Sorento

Επίσημο: Νέο Kia Sorento

Αυτή είναι η τέταρτη γενιά του μεγαλύτερου SUV που εμπορεύεται η Kia στην Ευρώπη. Το ολοκαίνουργιο Kia φιγουράρει με πιο αδρό look και υιοθετεί υβριδική τεχνολογία.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Kia παρουσιάζει τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου Sorento. Είναι ήδη η τέταρτη γενιά για το μεγάλο ευρωπαϊκό SUV της φίρμας που πρωτολανσαρίστηκε το 2002 και έκτοτε έχει πουλήσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Αν και υπάρχει οικογενειακή ομοιότητα με το προηγούμενο μοντέλο, ειδικά σε προφίλ, ο σχεδιασμός του Sorento IV εξελίχτηκε ορατά. Το SUV της Kia υιοθετεί πιο αιχμηρή εμφάνιση, εμπνευσμένη από το Telluride, τον νέο, μεγάλο αδελφό του που πωλείται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Kia Sorento 2020

Στο εμπρός μέρος, η μάσκα και τα φώτα είναι πλέον ευθυγραμμισμένα, σχηματίζοντας ένα σύνολο με νικελένια μπορντούρα για διακόσμηση. Όλο το «βλέμμα» του αυτοκινήτου είναι πιο εκλεπτυσμένο, με τη γρίλια της μάσκας, πάντα υπό τον σχεδιασμό «tiger nose» να έχει φαρδύνει.

Στο πίσω μέρος, τα οριζόντια φώτα δίνουν τη θέση τους σε κάθετα φανάρια, χωρισμένα σε δύο μέρη, την ίδια στιγμή που μια φαρδιά πτυχή του αμαξώματος τρέχει σε όλην την πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Kia Sorento 2020

Στο προφίλ ξεχωρίζει και δίνει τον σχεδιαστικό τόνο ένα τρίτο αιχμηρό πλευρικό παράθυρο. Καινοτομία αποτελεί επίσης η προσθήκη ενός διακοσμητικού ένθετου, σε σχήμα φτερού καρχαρία, όπως στο ProCeed. Μια ακόμα νικελένια διακόσμηση προστίθεται και πατάει στο εμπρός φτερό και στην πόρτα. Τις διαστάσεις του νέου Sorento δεν τις γνωρίζουμε ακόμη, αλλά ξέρουμε ότι έχει μεγαλώσει το μεταξόνιό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Όλη την γκάμα της Kia στην Ελλάδα

Στην καμπίνα, η παρουσίαση έχει γίνει πιο upmarket, κυρίως χάρη στις μεγαλύτερες οθόνες. Υπάρχει μία τύπου τάμπλετ με διαγώνιο στις 10,25” για τα πολυμέσα και μία 12,3 ιντσών για τα όργανα. Εκείνο που μας φαίνεται σχεδιαστικά βαρύ, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, είναι οι νέοι κατακόρυφοι αεραγωγοί.

Kia Sorento 2020

Η Kia λέει ότι η Sorento βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Η κορεατική φίρμα δεν δίνει ακόμα λεπτομέρειες για τους κινητήρες για την Ευρώπη, αναφέροντας απλώς ότι μια υβριδική έκδοση θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην γκάμα του Sorento.

Οπότε, αναμένουμε τα υπόλοιπα και πιο ενδιαφέροντα μαντάτα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου το νέο Sorento θα ντεμπουτάρει σε μέταλλο.

Kia Sorento 2020

Πάντως εν αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη βιώσιμη ατομική κινητικότητα και με δεδομένη την ύπαρξη ενός υβριδικού μοντέλου στην γκάμα, οι πιθανότητες να δούμε το αυτοκίνητο να κάνει εκ νέου εμπορική καριέρα στην Ελλάδα ενισχύονται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube