Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumper [video]

Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumper [video]

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα των EV της Citroën, το ë-Jumper, προσφέρει την ίδια πολυχρηστικότητα και πρακτικότητα με τις θερμικές εκδόσεις του. Διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μπαταρίας και αυτονομία έως 340 km.

Όπως και οι άλλες φίρμες του Groupe PSA, η Citroën συνεχίζει την ανάπτυξή της στην κατηγορία των επαγγελματικών βαν. Ύστερα από το ë-Jumpy λοιπόν, η γαλλική φίρμα πλειοδοτεί στην υψηλότερη κατηγορία με την ηλεκτρική έκδοση του Jumper.

Οι συνέργειες «υποχρεώνουν» το νέο ë-Jumper να χρησιμοποιεί τους ίδια πακέτα κίνησης-ενέργειας με το e-Boxer που παρουσίασε η Peugeot πριν από λίγες ημέρες. Έτσι θα διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μπαταριών. Διαθέσιμη στις εκδόσεις μήκους L1 (4,96 m) και L2 (5,41 m), η «μικρή» συστοιχία μπαταριών έχει χωρητικότητα 37 kWh και παρέχει αυτονομία έως και 200 km με μία φόρτιση. H μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 70 kWh, διατίθεται αποκλειστικά με τις εκδόσεις L2S, L3 (6 m) και L4 (6,34 m), ανεβάζοντας την ονομαστική αυτονομία στα 340 km.

Citroën ë-Jumper

Ανεξάρτητα από την έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ένας, με 120 PS και 260 Nm. Η τελική ταχύτητα ποικίλλει ανάλογα με την έκδοση. Περιορίζεται στα 90 km/h για μοντέλα μικτού βάρους τεσσάρων τόνων και ανεβαίνει στα 110 km/h για τα αντίστοιχα των 3,5 τόνων.

Όσον αφορά τη φόρτιση, το ηλεκτρικό μεγάλο βαν της Citroën είναι τόσο ευέλικτο στη φόρτιση όσο το αδελφό του από το Sochaux: Επιτρέπει ισχύ φόρτισης έως και 22 kW σε τερματικό AC και έως 50 kW σε τερματικό συνεχούς ρεύματος με το πρωτόκολλο «Combo».

Citroën ë-Jumper

Ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης του Citroën ë-Jumper είναι ίδιος με αυτόν της θερμικής έκδοσης. Ανάλογα με το μήκος, κυμαίνεται από οκτώ έως 17 m3. Δυνατότητα που ο κατασκευαστής επιδεικνύει σε μια περίεργη διαφήμιση στην οποία ένα θερμικό Jumper αποσυναρμολογείται στα εξ ων συνετέθη πριν φορτωθεί στη ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου.

Το ωφέλιμο φορτίο εξαρτάται επίσης από την επιλεγμένη διαμόρφωση. Και μπορεί να φτάσει έως τα 1.265 kg στη διαμόρφωση L4H2.Citroën ë-Jumper
Το ηλεκτρικό ë-Jumper αναμένεται να διατεθεί εμπορικά από το δίκτυο της Citroën στα τέλη του 2020, με την τιμή των διάφορων εκδόσεων μα μην έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα σε καμία αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube