Επίσημο: Νέο, ηλεκτρικό Audi Q2 L e-tron

Επίσημο: Νέο, ηλεκτρικό Audi Q2 L e-tron

Βασισμένο στη μακριά έκδοση του Audi Q2, το μικρότερο SUV του Ingolstadt λανσάρεται επί τη ευκαιρία των 30ών γενεθλίων της συνεργασίας με την FAW.

Όπως καλά καταλάβατε, το νέο Audi Q2 L e-tron, που θα απευθύνεται στην κινεζική αγορά -αρχικά τουλάχιστον- θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το 2019. Και έρχεται να σφραγίσει μια συνεργασία 30 ετών με τον Κινέζο εταίρο της Audi, τη FAW.

Στην Κίνα, θα είναι το δεύτερο μοντέλο του είδους που κυκλοφορεί στο εμπόριο υπό τα σήματα της Audi ύστερα από το υβριδικό A6 L e-tron. Σε αυτό το στάδιο, το Ingolstadt δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του Audi Q2 L e-tron, εκτός από την ημερομηνία του εμπορικού λανσαρίσματός του. Αν και παλιότερες πληροφορίες μιλούν για 500 km αυτονομία από το σύστημα, ενώ η τιμή θα είναι σαφώς υψηλότερη από το θερμικό Audi Q2 L που ξεκινά από τις 226.800 γουάν ή €28.700.

Όπως και οι θερμικές εκδόσεις του, το Q2 L e-tron θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Foshan στη νότια Κίνα. Ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο του οποίου το λανσάρισμα θα συνοδεύσει εκείνο του νέου Audi e-tron. Με τη τελική έκδοσή του τελευταίου να παρουσιάζεται τον περασμένο Σεπτέμβριο στο San Francisco, να θυμίσουμε ότι το ηλεκτρικό SUV διαθέτει μπαταρία 95kWh και περίπου 400 km αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Στην κινεζική αγορά, το εμπορικό λανσάρισμα του e-tron έχει προγραμματιστεί επίσης για το 2019, ενώ ένα νέο, τοπικό εργοστάσιο παραγωγής θα υποστηρίξει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου από το 2020.

Audi Q2 L e-tron

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube