Επίσημο: Νέο Hyundai i30 Wagon 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Hyundai i30 Wagon 2017 [video]

Το στέισον μοντέλο του 5θυρου Hyundai i30 αποκαλύφθηκε επίσημα λίγες ημέρες πριν από το ντεμπούτο του στα Σαλόνι της Γενεύης.

Το Hyundai i30 Wagon 2017 που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του σε μέταλλο στο Salon de lAutombile 2017 αποκαλύφθηκε online, ελάχιστες ημέρες ύστερα από το teasing του, σε μια γκάμα με δύο βενζινοκινητήρες και έναν ντίζελ.

Η στέισον έκδοση του i30 που θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά αντιμέτωπο με τις κραταιές αξίες του είδους, το Ford Focus SW, το άρτι ανανεωμένο VW Golf Variant και το Opel Astra Sports Tourer, κατατάσσεται με το «καλημέρα» ανάμεσα στις πιο ευρύχωρες καμπίνες στην κατηγορία.

Με τα καθίσματα στη στάνταρ διάταξη, μπορεί να φιλοξενήσει στο πορτμπαγκάζ 602 lt αποσκευών, ενώ όταν αναδιπλωθούν ο ωφέλιμος χώρος εκτοξεύεται στα 1.650 lt. Το πρώτο νούμερο ρίχνει 134 και 30 λίτρα στο πορτμπαγκάζ των Focus και Golf αντίστοιχα, ενώ είναι 309 lt παραπάνω από το χώρο που διαθέτει το 5θυρο i30.

Κατά τα σύγχρονα σχεδιαστικά ειωθότα, η οροφή του i30 Wagon είναι αρκετά οπισθοκλινής, προκειμένου να δίνει την αίσθηση ενός shooting brake. Προφανώς, το αυτοκίνητο από τη μεσαία κολόνα και εμπρός παραμένει απαράλλαχτο σε σχέση με το 5θυρο, αλλά πίσω προστέθηκαν 24,5 πόντοι ουρά, με τον επιβεβλημένα ανάλογο σχεδιασμό, με την πινακίδα κυκλοφορίας να φιλοξενείται πλέον στην πίσω πόρτα αντί του προφυλακτήρα.

Και το i30 Wagon, κατά το πρότυπο του χάτσμπακ, διαθέτει άκαμπτη δομή, με το 53% του συνόλου της να είναι κατασκευασμένη από ατσάλι υπέρ-υψηλής αντοχής. Στο ίδιο πλαίσιο ενίσχυσης των δυναμικών χαρακτηριστικών του, η Hyundai έκανε, κατά πώς λέει, 10% πιο «κοφτερό» το τιμόνι, για να έχει το αυτοκίνητο πιο άμεση απόκριση. Set-up που εστιάζεται στα γούστα της ευρωπαϊκής αγοράς και μελετήθηκε με εκτενή τεστ υψηλής ταχύτητας στο Nürburgring.

Στην καμπίνα, ταμπλό και καθίσματα πάλι προέρχονται αυτούσια από το χάτσμπακ. Οπότε και η 5ιντση ή 8ιντση οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων υποστηρίζει με συνδεσιμότητα τόσο Apple Carplay όσο Android Auto, ενώ έξτρα είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του smartphone και του Bluetooth.

Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, ο βασικός κινητήρας είναι ο γνωστός 3κύλινδρος 1.000άρης T-GDI με τους 120 PS και αμέσως ύστερα έρχεται ο 1.4 με τους 140 ίππους. Ο μοναδικός 1.600άρης ντίζελ θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, με 95, 110 και 136 άλογα.

Στο τομέα της τεχνολογίας, το i30 Wagon έρχεται με τα περισσότερα βοηθήματα ασφαλείας για τον οδηγό που υπάρχουν διαθέσιμα στην κατηγορία. Έτσι, εξοπλίζεται με προσαρμοζόμενο cruise control που μπορεί να επιβραδύνει ή να επιταχύνει το αυτοκίνητο σε ταχύτητα μέχρι 180 km/h, αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και σύστημα διατήρησης της λωρίδας. Ακόμη υπάρχουν σύστημα προειδοποίησης κάθετης κυκλοφορία για πίσω, σύστημα επιτήρησης τυφλής γωνίας και το πρώτο σύστημα της Hyundai για την επιτήρηση του οδηγού για κόπωση, που τον προειδοποιεί για ένα διάλειμμα όταν αντιληφθεί ότι το αυτοκίνητο κροσάρει διαγραμμίσεις. Επιπλεόν, τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με εμπρός φανάρια full LED διαθέτουν αυτόματη προσαρμογή στη γωνία της δέσμης των προβολέων, ανάλογα με τα αντιδιερχόμενα και καταφθανόμενα αυτοκίνητα.

Οι πωλήσεις του νέου Hyundai i30 Wagon 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2017 και πάντως αρκετά αργότερα από τον Μάρτιο που θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το 5θυρο i30. Η τιμή του αναμένεται να είναι τουλάχιστον 2.000 ευρώ παραπάνω από την τιμή του 5θυρου.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube