Teaser για το νέο Hyundai i30 Wagon

Teaser για το νέο Hyundai i30 Wagon

Οι Κορεάτες κάνουν teasing και ετοιμάζονται να λανσάρουν το μικρό οικογενειακό στέισον τους.

Η Hyundai μας δίνει μια πρώτη άποψη για το νέο i30 Wagon, δύο εβδομάδες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο Salon de lAuto 2017, στη Γενεύη.

Η καλά κρυμμένη εικόνα δίνει ελάχιστες πληροφορίες για το μικρό κορεατικό στέισον, αλλά λέει ότι το αυτοκίνητο θα υιοθετεί το διαρκώς ενισχυόμενο στιλ κουπέ που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό των σύγχρονων στέισον.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, εμπρός και μέσα, το νέο i30 Wagon θα χρησιμοποιεί την πλειονότητα των υλικών πάνω στον ίδιο σχεδιασμό που γνωρίζουμε από το χάτσμπακ i30. Πίσω θα υπάρχει σαφώς επιμηκυμένος πρόβολος, μακρύτερη οροφή και νέα «ουρά», προφανώς με ανασχεδιασμένα φανάρια και αναδιαταγμένο πίσω μέρος στην καμπίνα.

Σύμφωνα με τον Thomas Burkle, τον επικεφαλής Ευρωπαίο σχεδιαστή, το i30 Wagon θα επιδεικνύει ένα στιλ κουπέ, συμμορφούμενο με τα γούστα της αγοράς της Γηραιάς Ηπείρου. Περιοχή στην οποία θα κατασκευάζεται κιόλας, καθώς την παραγωγή θα αναλάβει το εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία.

«Η νέα γενιά του i30 Wagon μιλά τη γλώσσα της οικογένειας του i30 με όρους ντιζάιν και φέρει τη ταυτότητα της νέας οικογένειας της Hyundai –τη μάσκα-καταρράκτη», είπε ο Burkle. «Η οπισθοκλινής γραμμή της οροφής και οι δυναμικές αναλογίες δίνουν στο Wagon μια σιλουέτα σχεδόν κουπέ. Το αεροδυναμικό και λείο και δυναμικό προφίλ ενισχύεται ακόμα παραπάνω από ένα πλούσιο χρωμέ πλαίσιο που περιβάλλει τα πλευρικά παράθυρα».

Όσον αφορά τα μοτέρ, η γκάμα πιθανότατα θα προέρχεται αυτούσια από το χάτσμπακ, με 1.4 βενζινοκινητήρα τούρμπο με 140 άλογα, τον ίδιο σε ατμοσφαιρικό με 100 άλογα και τον 3κύλινδρο 1.000άρη με 120 PS. Όσον αφορά τους τουρμποντίζελ, εδώ έχουμε ένα 1.600άρι μοτέρ με τρεις εκδόσεις ισχύος: 95, 110 και 136 άλογα. Ανάλογα με το μοτέρ, αυτό θα συνδυάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το νέο Hyundai i30 Wagon θα κάνει το ντεμπούτο του στο σταντ της εταιρείας στο ελβετικό Σαλόνι Αυτοκινήτου σε λίγες ημέρες, ενώ το εμπορικό λανσάρισμά του θα γίνει μέσα στο 2017. Η τύχη του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη, καθώς οι πληροφορίες ρέουν φειδωλά από την ανοργάνωτη εδώ αντιπροσωπεία.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube