Επίσημο: Νέο Hyundai i20 [video]

Επίσημο: Νέο Hyundai i20 [video]

Με πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ήπια υβριδικό σύστημα.

Μετά από τη χθεσινή διαρροή φωτογραφιών, η Hyundai παρουσίασε και επίσημα την ολοκαίνουρια, τρίτη γενιά του i20, η οποία έρχεται με ένα πληρέστατο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας ενώ για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και σε ήπιες υβριδικές εκδόσεις.

Το σουπερμίνι υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Sensuous Sportiness με αρκετά πιο αιχμηρή σχεδίαση. Στη μάσκα, η γρίλια της Hyundai πλαισιώνεται από δύο επιθετικά φωτιστικά σώματα με υπογραφή LED και πλευρικούς αεραγωγούς που χαρίζουν τρισδιάστατο look στον προφυλακτήρα. Στο προφίλ η γραμμή των παραθύρων τονίζεται με μια λεπτή λωρίδα από χρώμιο που αντίθεση με τη μαύρη οροφή, ενώ λίγο χαμηλότερα η γραμμή χαρακτήρα δημιουργεί έντονο σκαλοπάτι. 

Πίσω, τα χαμηλά τοποθετημένα φώτα εκτείνονται στο προφίλ δημιουργώντας μια σχισμή πάνω από το πίσω φτερό, και όπως ορίζουν οι σύγχρονες τάσεις ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα LED που χωρίζει την πίσω πόρτα σε δύο μέρη διαφορετικής απόχρωσης. Χαμηλά στον προφυλακτήρα βρίσκουμε ένα διαχύτη ενώ δεν υπάρχει εμφανής απόληξη της εξάτμισης.

Hyundai i20

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 εξωτερικές αποχρώσεις (Intense Blue, Aurora Gray, Polar White, Sleek Silver, Phantom Black, Dragon Red, Aqua Turquoise, Brass, Tomato Red και Slate Blue) που μπορούν να συνδυαστούν με οροφή σε Phantom Black.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο i20, η νέα γενιά έχει αυξημένο μήκος (+5 mm), πλάτος (+30 mm) και μεταξόνιο (+10 mm), και μειωμένο ύψος (-24 mm) που συμβάλλουν στις βελτιωμένες αναλογίες σε συνδυασμό με τις ζάντες 17".

Σύμφωνα με τη Hyundai, η αύξηση του μεταξονίου έχει θετικό αντίκτυπο στους χώρους για τους πίσω επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε στα 351 λίτρα (+25 λίτρα).

Hyundai i20

Στο ταμπλό βρίσκουμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" πίσω από το τετράκτινο τιμόνι, ενώ δεξιά του υπάρχει μια δεύτερη οθόνη αφής 10,25" (8" στη βασική έκδοση εξοπλισμού) η οποία φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Απο κάτω, οι αεραγωγοί του κλιματισμού καλύπτουν σχεδόν όλο το πλάτος της καμπίνας, τα χειριστήρια έχουν μοντέρνα εμφάνιση και στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μια θήκη για μικροαντικείμενα με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone. Για τις επενδύσεις διατίθενται 3 χρωματικοί συνδυασμοί (Black Mono, Black & Gray, Black Mono & Yellow Green) ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ambient εσωτερικού φωτισμού LED. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει premium ηχοσύστημα της Bose με 8 ηχεία συμπεριλαμβανομένου sub-woofer.

Το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης Hyundai SmartSense που σύμφωνα με την εταιρεία είναι από τα πληρέστερα της κατηγορίας B-Segment, περιλαμνβάνει τα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Lane Following Assist (LFA), Lane Keep Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Blind-spot Collision-avoidance Assist Warning (BCA), Leading Vehicle Departure Alert (LDVA), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Collision-avoidance Assist - Reverse (PCA-R), Parking Assist (PA) αλλά και το εξελιγμένο Smart Cruise Control (NSCC) το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και από τις κάμερες, έτσι ώστε να προσαρμόσει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος.

Hyundai i20

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.0 T-GDi σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το σύστημα mild-hybrid 48-volt είναι προαιρετικό στην έκδοση με τους 100 PS και στάνταρ στην ισχυρότερη των 120 PS, ενώ σύμφωνα με την Hyundai, προσφέρει μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 κατά 3-4%. Ο κινητήρας συνεργάζεται είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (DCT), είτε με το νέο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων Intelligent Manual Transmission (iMT) το οποίο όταν ο οδηγός αφήσει το γκάζι, αποσυνδέει το μοτέρ από το σασμάν επιτρέποντας ελεύθερο τροχασμό του αυτοκινήτου στις ήπιες υβριδικές εκδόσεις. 

Επιπλέον, στη βάση της γκάμας υπάρχει και ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 1.2 MPi με απόδοση 84 PS που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Αργότερα, είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια "καυτή" έκδοση με το έμβλημα Ν αλλά και σπορ εκδόσεις N-Line.

Το i20 θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης το Μάρτιο, ενώ η παραγωγή του θα γίνεται στο Ιζμιτ (Νικομήδεια) της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube