Επίσημο: Νέο Hyundai Elantra [video]

Επίσημο: Νέο Hyundai Elantra [video]

Η έβδομη γενιά του μικρομεσαίου Hyundai Elantra έκανε πρεμιέρα στο Hollywood.

Η Hyundai παρουσίασε στο Hollywood την έβδομη γενιά του Elantra (CN7) η οποία έρχεται με δυναμικό σχεδιασμό, αναβαθμισμένη τεχνολογία και πιο αποδοτικά συστήματα κίνησης συμπεριλαμβανομένης και μιας υβριδικής έκδοσης. Το C-Segment μοντέλο που τοποθετείται κάτω από το Sonata στη γκάμα της Hyundai, έρχεται πέντε χρόνια μετά από την παρουσίαση της προηγούμενης γενιάς.

Το Elantra βασίζεται στη νέα πλατφόρμα K3 τρίτης γενιάς για μικρομεσαία μοντέλα η οποία προσφέρει μεγαλύτερο μεταξόνιο, χαμηλότερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Οι αναλογίες έχουν βελτιωθεί χάρη στο φαρδύτερο, μακρύτερο και χαμηλότερο αμάξωμα, το οποίο υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα Sensuous Sportiness με τα νέα χαρακτηριστικά Parametric Dynamics.

Hyundai Elantra

Στο χαμηλά τοποθετημένο ρύγχος πρωταγωνιστεί η φαρδιά γρίλια που ενώνεται με τα φωτα LED και πλαισιώνεται από δύο λεπτές εισαγωγές αέρα. Στο προφίλ, τρεις γραμμές ενώνονται στο ίδιο σημείο (κάτι που συνήθως αποφεύγουν οι σχεδιαστές για λόγους ευκολίας στην παραγωγή), ενώ η κεντρική character line αποτελεί προέκταση των γραμμών του εμπρός προφυλακτήρα και σβήνει στην ουρά τύπου "fastback". Εκεί βρίσκουμε έντονες πτυχώσεις με ενσωματωμένη αεροτομή, επιθετικά φώτα που ενώνονται με μια λωρίδα LED και προέκταση του προφυλακτήρα σε μαύρη απόχρωση.

Η Hyundai περηφανεύεται πως το νέο Elantra έχει περισσότερο χώρο για το κεφάλι και τα γόνατα των επιβατών (επρός και πίσω) όχι μόνο από την προηγούμενη γενιά, αλλά και από τους πιο άμεσους ανταγωνιστές του που είναι οι τετράπορτες εκδόσεις των Toyota Corolla και Honda Civic.

Hyundai Elantra

Στο ταμπλό βρίσκουμε ambient εσωτερικό φωτισμό, νέο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα, ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και ένα ψηφιακό πάνελ που ενσωματώνει δύο οθόνες 10,25" (στη βασική έκδοση η οθόνη αφής είναι 8"). Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, συνδεσιμότητα Dual Bluetooth για δύο συσκευές, navigation, κάμερα οπισθοπορείας και αναγνώριση φωνητικών εντολών. Ο οδηγός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το smartphone του ως κλειδί (Digital Key) και να ελέγξει από απόσταση διάφορες λειτουργίες του οχήματος μέσω του Blue Link.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει Forward Collision-Avoidance Assist με Pedestrian Detection, Lane Keeping Assist, Lane Following Assist, High Beam Assist και Driver Attention Warning. Προαιρετικά μπορεί να εμπλουτιστεί με Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Smart Cruise Control, Highway Driving Assist, Safe Exit Warning και Reverse Parking Collision-Avoidance Assist.

Hyundai Elantra

Κάτω από το καπό του Elantra βρίσκεται ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 147 PS, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο Inteligent Variable Transmission (IVT). Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει και υβριδική έκδοση του Elantra που συνδυάζει τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία χωρητικότητας 1,32 kWh και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Η υβριδική έκδοση έχει συνδυαστική απόδοση 139 PS.

Η παραγωγή του Elantra έβδομης γενιάς θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο στην Ulsan (Κορέα) και στην Alabama (ΗΠΑ), με τις πωλήσεις του στην αμερικανική αγορά να ξεκινούν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την Hyundai, από το 1990 μέχρι σήμερα, οι έξι γενιές Elantra/Avante έχουν πουλήσει πάνω από 13,8 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που αποδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι το μικρομεσαίο μοντέλο για την εταιρεία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube