Επίσημο: Νέο Ford Mondeo

Επίσημο: Νέο Ford Mondeo

Το νέο Ford Mondeo θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας και υπό προυποθέσεις και στις ΗΠΑ ως Fusion.

Σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου τα παραδοσιακά σεντάν μοντέλα φθίνουν ολοένα και περισσότερο, στην Κίνα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το κοινό, διψάει για τέτοιου είδους προτάσεις. Η Ford αντιλαμβανόμενη αυτή την τάση, έκρινε πως η νέα γενιά Mondeo αξίζει να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αχανή κινέζικη αγορά. Ίσως και στις ΗΠΑ, ως Fusion, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει οριστική απόφαση.

Στην Ευρώπη πάντως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε τη νέα γενιά Mondeo, με τη Ford να έχει ανακοινώσει άλλωστε εδώ και καιρό πως η υπάρχουσα version του μοντέλου θα είναι η τελευταία σταματώντας οριστικά σε λιγότερο από δύο μήνες την παραγωγή του...

ford mondeo

Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τη Ford γι αυτήν της την απόφαση αφού στα ίδια μονοπάτια βαδίζουν και οι άμεσοι ανταγωνιστές της. Η VW για παράδειγμα έκανε γνωστό προ ημερών ότι σεντάν Passat τέλος και παρότι θα υπάρξει στο μέλλον νέα γενιά, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά ως στέισον.

Κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί και με την Opel, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κλίνει προς την απόφαση, η νέα γενιά Insignia να είναι ένα υβρίδιο πολυμορφικών και SUV αμαξωμάτων, κάτι δηλαδή σαν το C5 X της Citroen. Τι απομένει λοιπόν; Η Skoda με το Superb, που είναι περισσότερο liftback παρά σεντάν και οι όποιες premium προτάσεις. 

ford mondeo

Σε ότι αφορά το νέο Mondeo, η Ford, δημιούργησε ένα πολύ όμορφο αισθητικά σύνολο που δανείζεται μεν αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας (βλ. πίσω φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν σε αυτά της Mustang Mach-E) δεν παύει όμως να έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα. 

Το νέο Mondeo έχει μήκος 4.935 mm, πλάτος 1.875 mm και ύψος 1.500 mm, ενώ το μεταξόνιο του ανέρχεται στα 2.954 mm, που σημαίνει ότι είναι 104 mm μεγαλύτερο από της υπάρχουσας γενιάς. Πατάει πάνω στην πλατφόρμα "C2" της Ford, ενώ για την κίνηση του θα φροντίζουν σε πρώτη φάση δυο βενζινοκινητήρες στα 1,5 και 2.0 lt. Αργότερα, τη γκάμα θα εμπλουτίσουν και plug-in υβριδικές εκδοχές.

ford mondeo

Η Ford, παρότι δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου Mondeo, είναι βέβαιο, πως θα βασίζεται αισθητικά στο Evos (το νέο crossover μοντέλο της Ford που θα αντικαταστήσει το Mondeo στην Ευρώπη) που σημαίνει πως διαθέτει μια κυρτή 4K οθόνη 27″ και ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, με το SYNC + 2.0 σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της φίρμας να κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Baidu.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube