Eπίσημο, νέο DeLorean Αlpha5

Eπίσημο, νέο DeLorean Αlpha5

Η θρυλική αμερικανική φίρμα επιστρέφει με το DeLorean Alpha5, ένα αμιγώς ηλεκτρικό κουπέ με αυτονομία 480 km.

Mετά από δεκαετίες απουσίας, η αμερικανική εταιρεία επιστρέφει με το ηλεκτρικό DeLorean Alpha5. Όπως και το θρυλικό DMC-12, το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο από την ItalDesign και τα βλέμματα τραβάνε όπως και στον προκάτοχο του οι πόρτες-φτερά γλάρου.

To DeLorean Alpha5 έχει μήκος 4.995 mm, πλάτος 2.044 mm και ύψος 1.370 mm. Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι λεπτοί προβολείς με τη θύρα φόρτισης να βρίσκεται πάνω από τον θόλο του εμπρός αριστερά τροχού. Στο πίσω μέρος οι προβολείς ενώνονται με μια λωρίδα φωτός, ενώ οι μαύρες περσίδες πάνω από το κρύσταλλο αποτίνουν φόρο τιμής στο DMC-12.

DeLorean Αlpha5

Στην καμπίνα του, το DeLorean Alpha5 μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβαίνοντες σε διάταξη 2+2. Η πίσω σειρά καθισμάτων είναι εύκολα προσβάσιμη χάρη στην απουσία μεσαίας κολόνας και τις πόρτες-φτερά γλάρου. Στο κέντρο του ταμπλό, ξεχωρίζει η ευμεγέθης οθόνη αφής του infotainment. Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και το τιμόνι flat-bottomed. 

Μέχρι στιγμής, ο κατασκευαστής δεν έχει δημοσιεύσει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4" και η τελική ταχύτητα θα είναι περιορισμένη στα 241 km/h. Θα χρησιμοποιεί συσσωρευτή χωρητικότητας 100 kWh ο οποίος σύμφωνα με το εργοστάσιο, θα του προσφέρει αυτονομία 483 km. Η DeLorean υποσχέθηκε ότι αργότερα θα ακολουθήσει και ισχυρότερη έκδοση.

DeLorean Αlpha5

Στον τομέα της αεροδυναμικής, η DeLorean για μέγιστη αυτονομία κατάφερε να περιορίσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας του κουπέ σε μόλις 0,23 Cd.

Το ηλεκτρικό GT DeLorean Alpha5 αναβιώνει τη θρυλική εταιρεία με μια νέα επιστροφή στο μέλλον.

Η παραγωγή του νέου κουπέ της DeLorean θα ξεκινήσει το 2024 στην Ιταλία με το σύστημα μοτέρ-μετάδοσης να προέρχεται από βρετανική εταιρεία. Το Alpha5 θα κάνει ντεμπούτο στις 18 Αυγούστου στο Pebble Beach Concours d ‘Elegance και συνολικά μόλις 88 κομμάτια θα κατασκευαστούν. Μετά το Alpha5, η DeLorean σχεδιάσει να εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα V8 σπόρτσκαρ, ένα ηλεκτρικό σεντάν και ένα SUV με κυψέλες υδρογόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube