Επίσημο: Νέο BAC Mono R [video]

Επίσημο: Νέο BAC Mono R [video]

Το μονοθέσιο της BAC με απόδοση 345 PS και βάρος 555 kg!

Η Briggs Automotive Company, γνωστή και ως BAC, παρουσίασε το αναβαθμισμένο Mono R - τη δεύτερη γενιά του μονοθέσιου με περισσότερη δύναμη και χαμηλότερο βάρος. Η πρεμιέρα του νέου μοντέλου έρχεται λίγο καιρό μετά από την παραγωγή του εκατοστού αυτοκινήτου με τα σήματα της βρετανικής φίρμας.

Ο κινητήρας 2,5 λίτρων που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mountune αποδίδει 345 PS με τον κόφτη να έχει ανέβει στις 8.800 rpm. Η απόδοση 138 PS ανά λίτρο είναι η υψηλότερη σε ατμοσφαιρικό κινητήρα παραγωγής. Έτσι, το Mono R επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 2,5" με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 273 km/h.

BAC Mono R

Το Mono R μπορεί να μοιάζει εξωτερικά με τον προκάτοχό του, όμως σύμφωνα με την BAC το αμάξωμα έχει 44 ανασχεδιασμένα μέρη από ανθρακονήματα που του χαρίζουν μια πιο επιθετική, οργανική και φουτουριστική εμφάνιση. Το ύψος έχει μειωθεί κατά 20 mm ενώ το μήκος έχει αυξηθεί κατά 25 mm. Οι αλλαγές εντοπίζονται στα επιπρόσθετα κεντρικά τοποθετημένα LED φωτιστικά σώματα, το αεροδυναμικό ρύγχος, τη νέα εισαγωγή αέρα πίσω από τον οδηγό που είναι εμπνευσμένη από τη Formula 1, τα ανθρακονημάτινα πάνελ του αμαξώματος που για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής έχουν ενίσχυση από γραφένιο, τη μεγαλύτερη αεροτομή και τις δύο λωρίδες LED στο πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το μονοθέσιο BAC Mono

Στη μονοθέσια καμπίνα βρίσκουμε ένα νέο τιμόνι αγωνιστικού τύπου και προαιρετικές επενδύσεις από ανθρακονήματα.

BAC Mono R

Σύμφωνα με την BAC, η γεωμετρία της ανάρτησης έχει βελτιωθεί για καλύτερη συμπεριφορά στο οριακό φρενάρισμα, ενσωματώνοντας για πρώτη φορά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Öhlins.  Το ντεπόζιτο βενζίνης είναι μεγαλύτερο και σε συνδυασμό με την μπαταρία που τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού συμβάλλουν στην καλύτερη κατανομή βάρους.

Τα carbon-κεραμικά φρένα με δαγκάνες της AP ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και γλιτώνουν 2,55 kg βάρους από τους τροχούς που φορούν ελαστικά Pirelli Trofeo R. Ελαφρύτερη είναι και η εξάτμιση από τιτάνιο, όπως και το πάτωμα που είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

BAC Mono R

Έτσι, το Mono R ζυγίζει μόλις 555 kg, είναι δηλαδή κατά -25 kg ελαφρύτερο από το Mono, κάτι που μεταφράζεται σε αναλογία 620 PS ανά τόνο!

Η BAC θα κατασκευάσει μόλις 30 μονάδες του Mono R με τιμή από £190.950. Αν ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε δυστυχώς ατυχήσατε καθώς όλα τα μοντέλα έχουν ήδη εξαντληθεί μετά από επικοινωνία της BAC με υφιστάμενους ιδιοκτήτες Mono.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ RSR Spa Driving Academy & BAC Mono tested by DRIVE Magazine [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube