Επίσημο: Νέο Audi Q3 Sportback [video]

Επίσημο: Νέο Audi Q3 Sportback [video]

Η Audi μπαίνει στην αρένα των coupé SUV ξεκινώντας από την κατηγορία των premium μικρομεσαίων.

Η Audi παρουσίασε το νέο Q3 Sportback, ένα premium μικρομεσαίο coupé SUV που έρχεται να συμπληρώσει την πλούσια γκάμα της δίπλα στο Q3 με ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

Audi Q3 Sportback

Σε σύγκριση με το αδερφάκι του η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος, με την γραμμή της οροφής να καταλήγει στο παρμπρίζ που έχει πολύ πιο έντονη κλίση. Νέα είναι επίσης η γραμμή των παραθύρων, η πόρτα του χώρου αποσκευών που έχει ενσωματωμένη μια διακριτική αεροτομή στο ύψος των ώμων και ο ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εσοχές και πιο τονισμένο διαχύτη.

Επιπλέον στο εμπρός μέρος η οχτάγωνη γρίλια Singleframe είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα με κυψελωτή διαμόρφωση δίνοντας μια πιο σπορ εμφάνιση στη μάσκα.

Το Q3 Sportback έχει μήκος 4,50 m, πλάτος 1,84 m και ύψος 1,56 m με μεταξόνιο 2,68 m, είναι δηλαδή κατά 16 mm μακρύτερο και κατά 29 mm κοντύτερο από το Q3.

Audi Q3 Sportback

Εκτός από την εμφάνιση, οι τεχνικοί της Audi εργάστηκαν και στην ανάρτηση ώστε να δικαιολογήσουν το δυναμικό χαρακτήρα του Q3 Sportback το οποίο σύμφωνα με το δελτίο τύπου προσφέρει σπορ αίσθηση εντός και εκτός δρόμου. Προαιρετικά διατίθενται τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ damper control με τον οδηγό να επιλέγει ανάμεσα στα έξι προφίλ του Audi drive select.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον βενζινοκινητήρα 2.0 TFSI με 230 PS (45 TFSI quattro S tronic) και τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI με 150 PS (35 TDI S tronic). Το σύνολο  βενζίνης συνδυάζεται με τετρακίνηση ενώ και οι δύο κινητήρες συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic. Λίγο αργότερα στη γκάμα θα προστεθεί η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου όπως και νέοι κινητήρες συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρότερου diesel και ενός βασικού βενζίνης σε συνδυασμό με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V της Audi που μειώνει την κατανάλωση έως και 0,4 lt/100km

Audi Q3 Sportback

Το ταμπλό προέρχεται αυτούσιο από το συγγενικό Q3 με τη γνώριμη οθόνη αφής 10,1" να φιλοξενεί το σύστημα MMI και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" να ανήκει στο βασικό εξοπλισμό (προαιρετικά διατίθεται και το Audi virtual cockpit 12,3"). 

Στην πενταθέσια καμπίνα τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα (κατά 130 mm) με ανακλινόμενες πλάτες. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 530 λίτρα και μπορεί να φτάσει τα 1.400 λίτρα με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων, ενώ το πάτωμά του μπορεί να οριστεί σε δύο επίπεδα.

Audi Q3 Sportback

Από πλευράς συστημάτων υποβοήθησης, στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου ανήκουν τα συστήματα lane departure warning, lane change warning και Audi pre sense front. Προαιρετικά διατίθεται τα adaptive cruise assist, park assist και rear cross traffic assist.

Η εμπορική διάθεση του Audi Q3 Sportback θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από το φθινόπωρο. Οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα €40.200 για το 35 TDI S tronic και από τα €46.200 για το 45 TFSI quattro S tronic.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube