Επίσημο: Νέο Audi A3 Sedan [video]

Επίσημο: Νέο Audi A3 Sedan [video]

Η τετράπορτη έκδοση της τέταρτης γενιάς A3 είναι εδώ.

Περίπου δύο μήνες μετά από την πρεμιέρα του νέου A3 Sportback, η Audi παρουσίασε την τετράθυρη εκδοχή του premium μικρομεσαίου της με το όνομα A3 Sedan.

Το νέο A3 Sedan διατηρεί τη μάσκα, τα γωνιώδη φώτα LED και τα μυώδη φουσκωμένα φτερά που πρωτοείδαμε στο A3 Sportback, με το σχεδιασμό να διαφοροποιείται από τη μέση και πίσω. Ο τρίτος όγκος της ουράς δένει αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα και οι αναλογίες είναι αρμονικές χάρη στο μακρύτερο πίσω πρόβολο. Τα επιθετικά πίσω φώτα με γραφικά LED μοιάζουν με αυτά του πεντάθυρου, όπως και ο προφυλακτήρας που διατηρεί τις εσοχές και το διακοσμητικό χρώμιο στο κάτω μέρος. Η οροφή έχει έντονη κλίση και καταλήγει σε μια διακριτική αεροτομή στην κορυφή του πορτ παγκάζ.

Χάρη στο νέο σχεδιασμό με ψηλότερο πίσω μέρος, καλυμμένο πάτωμα και ενεργή γρίλια Singleframe, ο συντελεστής οπισθέλκουσας παρουσιάζει σημαντική βελτίωση αφού πλέον διαμορφώνεται στο 0.25 Cd.

Audi A3 Sedan

Αυτή είναι η δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις γενιές του Audi A3 που αποκτά τετράθυρη παραλλαγή με αμάξωμα τριών όγκων. Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο A3 Sedan έχει +4 cm στο μήκος (4,50 μέτρα), +2 cm στο πλάτος (1,82 μέτρα) και +1 cm στο ύψος (1,43 μέτρα) με το μεταξόνιο να παραμένει σταθερό. Συγκριτικά με το A3 Sportback, το A3 Sedan έχει +15 cm σε μήκος.

Σύμφωνα με την Audi, η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων έχει θετικό αντίκτυπο και στους χώρους, με 2 cm επιπλέον χώρο για το κεφάλι των εμπρός επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών παραμένει σταθερός στα 425 λίτρα (όπως και στην προηγούμενη γενιά).

Audi A3 Sedan

Όπως και στο A3 Sportback, το ταμπλό απέκτησε νέο και πιο δυναμικό σχεδιασμό. Η κεντρική οθόνη αφής 10,1" με κλίση προς τον οδηγό, ενσωματώνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB 3 το οποίο προσφέρει όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας (LTE, Wi-Fi, Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto κτλ) ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,25" ή 12,3".

Πλουσιότερος είναι και ο εξοπλισμός συστημάτων ασφαλείας με το πακέτο Audi pre Sense, Collision avoidance assist, Adaptive cruise assist, Exit warning, Cross-traffic assist και το σύστημα Car-to-X που επιτρέπει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ οχημάτων και υποδομών.

Audi A3 Sedan

Η γκάμα του νέου A3 Sedan ξεκινά με δύο βενζινοκινητήρες TFSI και ένα πετρελαιοκινητήρα TDI. Η έκδοση 35 TFSI φορά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 150 PS που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων και ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt. Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λίτρων στην έκδοση 35 TDI αποδίδει επίσης 150 PS και συνεργάζεται με το αυτόματο S tronic. Τέλος, εκτός από τη βασική ανάρτηση που έχει νέα ρύθμιση, υπάρχει η επιλογή σπορ ανάρτησης και προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.

Η εμπορική πορεία του νέου Audi A3 Sedan ξεκινά από τα τέλη Απριλίου στη Γερμανία και άλλες αγορές της Ευρώπης. Οι πρώτες παραδόσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι. Όσο για την τιμή, στη Γερμανία η βασική έκδοση θα ξεκινά από τα 27.700 ευρώ ενώ το A3 Sedan 35 TFSI θα ξεκινά από τα 29.800 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube