Σκάνδαλο γκρουπ VW: Πογκρόμ σε τεχνικούς των Audi και Porsche

Σκάνδαλο γκρουπ VW: Πογκρόμ σε τεχνικούς των Audi και Porsche

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι «καρατομούνται» μέχρι αύριο ο επικεφαλής του R&D της Audi και ο επικεφαλής μηχανολόγος της Porsche

Μαζί με το σκάνδαλο του γκρουπ VW για τις εκπομπές των μοτέρ ντίζελ πέφτουν το ένα κεφάλι μετά το άλλο των στελεχών σε όλες τις εταιρείες του γερμανικού κολοσσού.

Ύστερα από τη χτεσινή παραίτηση του Martin Winterkorn,  του επικεφαλής του γκρουπ, η Bild αναφέρει ότι σειρά έχουν ο Ulrich Hackenberg, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Audi και ο Wolfgang Hatz, επικεφαλής των κινητήρων της Porsche.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης του Εποπτικού Συμβουλίου, όπου θα αποκαλυφθεί και ο αντικαταστάτης του αποχωρήσαντος Winterkorn. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τη Γερμανία, ο Winterkorn θα αντικατασταθεί από τον Matthias Mueller, διευθύνοντα σύμβουλο μέχρι σήμερα της Porsche, ή τον Herbert Diess, διευθύνοντα σύμβουλο της VW. Ένας ακόμη υποψήφιος θα μπορούσε να είναι ο Winfried Vahland, επικεφαλής της Skoda, καθώς δεν φαίνεται πιθανό να εμφανιστεί κάποιο καινούργιο όνομα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των λίγων μετόχων.

[Πηγή bild.de]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube