Επίσημο: Νέα Chevrolet Suburban και Tahoe

Επίσημο: Νέα Chevrolet Suburban και Tahoe

Τα θηριώδη SUV για την αμερικανική αγορά μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο και απέκτησαν σύγχρονη πλατφόρμα, σχεδίαση και τεχνολογία.

Η Chevrolet παρουσίασε τη νέα γενιά των Suburban και Tahoe τα οποία βασίζονται πλέον σε νέο πλαίσιο τύπου σκάλας συγγενικό με το full-size pick-up Silverado και απέκτησαν πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Σχεδιαστικά, τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από τις επιβλητικές μάσκες με τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED, τις πλευρικές εισαγωγές αέρα στους προφυλακτήρες, τους τροχούς 18" (προαιρετικά 20"), τη γνώριμη γραμμή παραθύρων στο προφίλ και τις αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το Suburban έχει μήκος 5.733 mm (+33 mm) και μεταξόνιο 3.406 mm (+104 mm), ενώ το Tahoe έχει μήκος 5.352 mm (+170 mm) και μεταξόνιο 3.071 mm (+125 mm).

Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν αντίκτυπο και στην ήδη ευρύχωρη καμπίνα με αυξημένους χώρους για τους 7 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Συνολικά, η Chevrolet ανακοινώνει χωρητικότητα 3.480 λίτρων για το Tahoe και 4.097 λίτρων για το Suburban. Ανάλογα με την έκδοση βρίσκουμε κεντρική οθόνη αφής έως 10", ψηφιακό πίνακα οργάνων 8", head-up display 15" και δύο οθόνες 12,6" για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 30 συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας.

Suburban

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Chevrolet Suburban θέλει να γίνει το επίσημο αυτοκίνητο του Τέξας

Και τα δύο θηριώδη SUV εξοπλίζονται με νέα ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την άνεση των επτά επιβατών. Προαιρετικά διατίθενται η ενεργή ανάρτηση Magnetic Ride Control και η ενεργή αερανάρτηση Air Ride Adaptive Suspension.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον V8 5,3 λίτρων (360 PS), τον V8 6,2 λίτρων (456 PS) και το νέο εξακύλινδρου turbo-diesel Duramax 3,0 λίτρων (281 PS). Όλοι τους συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Τα νέα Suburban και Tahoe θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στην αμερικανική αγορά από τα μέσα του 2020, με την παραγωγή τους να παραμένει στο στο εργοστάσιο Arlington στο Τέξας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube